Foto: medovnicek
Tieto bagety som upiekla ako prvé v mojom živote, keď som si kúpila plech na bagety. Hľadala som nejaký recept a zapáčil sa mi tento, Zobraziť celý popisTieto bagety som upiekla ako prvé v mojom živote, keď som si kúpila plech na bagety. Hľadala som nejaký recept a zapáčil sa mi tento, ktorý som získala na www.urybicky.cz.
Suroviny
480 ml vlažná |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
3,5 KL |
|
200 g (použila som celozrnnú) |
|
500 g |
|
200 g |
|
1 KL |
|
|
|
na potieranie |
|
|
Postup
-
1
Do misy dáme všetky múky, troška cukru, droždie a vlažnú vodu. Počkáme kým vzíde kvások.Pridáme olej, ocot, soľ a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.Necháme dôkladne vykysnúť. Počas kysnutia niekoľkokrát premiesime. Po dôkladnom vy kysnutí cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme do obdĺžnika. Dlhšiu stranu preložíme do dvoch tretín. Druhú stranu preložíme už cez preloženú časť. Uprostred urobíme jamku hranou ruky. A zložíme na polovicu. Položíme švom dole a troška po gúľame. Položíme na plech na bagety, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som tri mala na plechu na bagety a jedenu na klasickom plechu. Necháme ešte asi 30 minút pokysnúť. Nožom na bagetách narežeme šikmé ryhy. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami, ja som použila aj sezamové a ľanové semienka. dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 C. Ak by ste chceli vidieť obrázkový postup, tak ho mám uložený tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31804&user=11052
Fungovalo to.