Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve Zobraziť celý popisTento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.
Suroviny
cesto: | |
100 g |
|
1 |
|
1 lyzica |
|
2 lyzice |
|
50 g |
|
450 g preosiata. |
|
plnka: | |
150 g preosiaty |
|
200 g |
|
4 dl |
|
20 g |
|
alebo lekvár |
|
1 |
|
Postup
-
1
Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.
- 2
Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.
- 3
Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)