Marinovaný kapor s americkými zemiakmi fotorecept
Foto: bibia1
Týmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola tam síce písaná treska, ale dnes mi otec Zobraziť celý popisTýmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola tam síce písaná treska, ale dnes mi otec doniesol takého pekného 51 cm kapríka, tak som to skúsila.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kapra dobre umyjeme a naporcujeme. Použijeme marinádu Vitana Cesnak a bylinky.
-
2
Kapra dobre namarinujeme a necháme minimálne hodinu odležať v chlade.
-
3
Zatiaľ si umyjeme zemiaky, necháme ich v šupke a prekojíme na štvrťky. Uložíme ich do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme korením na americké zemiaky. Dobre premiešame, ak treba podlejeme trochou vody a dáme upiecť do rúry na 220 stupňov.
-
4
Po hodine vyberieme kapra z chladničky, vložíme ho do zapekacej misky, ktorú vymažeme olivovým olejom. Kapra zasypeme strúhankou
-
5
a nastrúhaným syrom. Takto pripraveného kapra pridáme do rúry k zemiakom a pečieme, kým nie je zlatavý.
-
6
Pripravíme si dresing - cottage syr si dáme do misky, pridáme na jemnučko nakrájanú malú cibuľu, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, najemno nakrájané lístky mäty, vegetu, mleté čierne korenie a zakvapkáme šťavou z citróna. Dobre premiešame a dáme do chladničky.
-
7
Zemiačky sú po 30 min. upečené
-
8
kaprík tiež,
-
9
tak môžeme podávať, nech sa páči, dobrú chuť.
ale už si zvykám,čo ich vyhodím len ho musím namočiť v mlieku aby vypáchol:-))) už aj tlačím recept
ja som tohoto veru ani nenamáčala v mlieku, už podľa vlastnej skúsenosti som zistila, že keď spravím rybku hneď, myslím, že keď ju nedám do chladničky, ani do mraziaka, tak výsledok bude zaručene vynikajúci :)
a táto marináda spravila ten zázrak za mňa :)
varecha.pravda.sk/recepty/peceny-kapor/12143-recept.html...
@babkamt som rada, potom napíš, či vám chutilo tak, ako nám :)
to máčam v mlieku lebo nemám rada tú rybníkovu vônu ja to tam stále
cítim keď ho nenamočím @viera1 skúšala síce v celku aj ten je skvelý
pre mňa môže byť na akýkoľvek spôsob ja tam tú žabaciu vodu stále
cítim:-)))