Recept pochádza z blogu http ://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ Kombinácia tvarohu, čokolády a kávy je neopísateľná a veľmi osviežujúca. Použila som formu s priemerom 24cm
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 150 g |
|
| 2ks |
|
| 70 g |
|
| 1 ČL |
|
| 130 g |
|
| Kávová plnka: | |
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL kyslá |
|
| 500 g |
|
| Smotanová poleva: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. v prášku |
|
| 4 PL |
|
| na posypanie torty |
|
| 350 ml kyslá |
|
Postup
-
1
Čokoládu a maslo nad parou rozpustíme. Pridáme cukor a zmiešame. Potom postupne pridávame vajcia po jednom. Pridáme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s PDP a ručne metličkou premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Odložíme bokom a medzitým pripravíme kávovú plnku: tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kávu ktorú sme rozpustili v 2pl vody. Vyšľaháme metličkou. Postupne zašľaháme po jednom vajíčka a nakoniec smotanu kyslú alebo jogurt. Vymiešame na hladkú masu. Nalejeme na čokoládovú masu a pečieme na 170 stupňov Celzia: 42 minút. Koláčik po upečení necháme aspoň hodinku v rúre vychladnúť.
- 2
Smotanová poleva: vyšľaháme šľahačku v prášku. Kyslú smotanu zmiešame s práškový cukrom a vmiešame do nej metličkou vyšľahanú práškovú šľahačku. Natrieme na koláčik. Posypeme mletou škoricou a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.
- 2









evanaaa: veľa cukru? ťažko povedať, koláčik nebol presladený. Mojimi ochutnávačmi boli rodičia a týmto sa to zdalo sladké akurát, samozrejme si treba sladiť podľa svojho gusta . A ďakujem za pochvalu:)