Kysnutý tvarohovo-jablkový koláč
Pre milovníkov kysnutých koláčov, ale aj pre tých, ktorí majú radi koláče starých mám...
Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...
Višňovica - druhá časť
V prvej časti som písala len postup výroby višňovice, teraz pridávam aj fotky. Ešte som natrhala potrebné...
Jablkový koláč s karamelom
Tento recept som našla dávnejšie na nete, veľmi sa mi páčil, vyskúšala som ho, ...
Mrkvový krém so zázvorom
Mrkvu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Dáme do hlbšieho plechu s papierom na pečenie, pokvapkáme...
Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...
Hrnčekový perník
Vždy som piekla kolace iba z kysnuteho cesta, prislo mi to najlahsie, ale zistila som,...
Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...
Makový banánovník
Mám veľmi rada banány a mak, preto som sa rozhodla tieto dve suroviny spojit a toto...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Jahody v čokoládě
Včera jsem se vrátila ze srazu z našeho webu a uvědomila jsem si, že mi moc...
Tvarohovo-špaldová bábovka
Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh...
Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.
Sous Vide
To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj...
Vafle s jogurtovo - tvarohovou plnkou
Vafle som ako malá jedla prvý krát v Poľsku, kde mi nesmierne chutili. Predávali ich...
Quiche s karfiolom - slaný koláč
Recept na cesto som si požičala z českej stránky apetit ale trošku som si ho upravila...
Lekniny z lineckého cesta.
Tieto koláčiky robievala moja mama na každé sviatky, svadby, krštenia a kedykoľvek, aby potešila...
Mega zdravé crumble
Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, ...
Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....
Bezlepkové medovníky
Doma sme sa rozhodli zmeniť stravovacie návyky a prvým krokom bolo vynechanie lepok. Tak som tento...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Oškvarkové pagáče
Pagáče nikdy nesklamú ako pohostenie na rodinných oslavách či pri iných príležitostiach. Dajú sa upiecť na...
Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong
Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento...
Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...
Zapekané rožky s Nivou a klobáskou
Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre...
Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...