porcií
na 180 °C
Suroviny
| Piškótový korpus: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| trocha |
|
| 200 ml |
|
| podľa potreby |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| 500 g |
|
| Ovocná želatína: | |
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
| (alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme si žĺtka od bielkov a pridáme k nim práškový cukor. Vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny. Do tejto zmesi potom pomaly zapracujeme vyšľahané bielka. Pečieme 20- 25 min. pri teplote 180°C.
- 2
Krém: Všetky suroviny okrem smotany na šľahanie spolu vyšľaháme ( šľaháme na najnižšom stupni). V ďalšej miske si vyšľaháme smotanu a potom ju pridáme k zmesi. Krém potom natrieme na vychladený korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme ovocnú želatínu.
- 3
Ovocná želatína: Do hrnca si dáme ovocie podľa vlastného výberu a pridáme k nemu práškový cukor. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka. Potom ho už len dáme na tortu a necháme stuhnúť. Dobrú chuť :))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu