Foto: nikus254
porcií
na 180 °C
Suroviny
Piškótový korpus: | |
4 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
trocha |
|
200 ml |
|
podľa potreby |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
500 g |
|
Ovocná želatína: | |
1 ks |
|
podľa potreby |
|
(alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme si žĺtka od bielkov a pridáme k nim práškový cukor. Vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny. Do tejto zmesi potom pomaly zapracujeme vyšľahané bielka. Pečieme 20- 25 min. pri teplote 180°C.
- 2
Krém: Všetky suroviny okrem smotany na šľahanie spolu vyšľaháme ( šľaháme na najnižšom stupni). V ďalšej miske si vyšľaháme smotanu a potom ju pridáme k zmesi. Krém potom natrieme na vychladený korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme ovocnú želatínu.
- 3
Ovocná želatína: Do hrnca si dáme ovocie podľa vlastného výberu a pridáme k nemu práškový cukor. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka. Potom ho už len dáme na tortu a necháme stuhnúť. Dobrú chuť :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu