
Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

Tekvicové mufiny
Minulý rok sa mi urodili obrovské tekvice, takže som z nich skúšala všetko možné, od...

Oškvarkové pagáčiky
na doske zmiesime preosiatu múku, posekané alebo pomleté oškvarky, žĺtky, smotanu, víno, ...

Karamelový koláč s orechmi
Lieskovce, pekanové orechy či pistácie chutia najlepšie v sladučkých koláčoch. Skombinovali sme ich s karamelom a...

Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...

Kysnuté rožteky s pohánkovým tvarohom
Ponúkam vám recept na lahodné a nadýchané kysnuté rožteky, ktoré je možné plniť rôznymi plnkami -...

Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty....

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Výborné trojaké mafiny
Stačí niekoľko málo surovín a doma vyčarujete výbornú sladkú maškrtu, ktorú milujú predovšetkým deti...

Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Vyprážane ostrieže
Kooooonečne môj rybár začal nosiť domov ryby! Tak ich poďme ukuchtiť:-)

Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas...

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Pomarančovo-perníková zmrzlina
Mala som chuť na niečo studené, tak som urobila takúto zmrzlinu, mierne šmrncnutú vianočným duchom....

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Kokosové kolieska s lekvárom
Všetky suroviny na pomúčenej doske spracujeme na cesto a necháme chvíľku postáť v chlade. Cesto na...

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...