Kačička na nedeľu fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 21. novembra 2010
Kačička na nedeľu (fotorecept)
Foto: elisticka

Dlhšiu dobu manžel spieval o kačičke tak som ju urobila na nedeľný obed a k tomu domácu knedľu a sudovú kapustičku a nemohol chýbať Zobraziť celý popisDlhšiu dobu manžel spieval o kačičke tak som ju urobila na nedeľný obed a k tomu domácu knedľu a sudovú kapustičku a nemohol chýbať ani koláčik :-))) ktorý som naservírovala na moju krásnu výhru z varechy....

6
porcií
240 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

2500 g
1 PL
1 KL
150 ml
1500 g
1 ks
2 pl
1 dl
800 g
300 ml
20 g
1 KL
1 KL
1 ks
3 ks
1 dl
500 g
250 g
1 ks
250 g
1 ks
2 ks
4 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetko na varenie a pečenie všetky ingrediencie som nenafotila bol by plný stôl:-)))

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    večer pred pečením som nasolila kačičku a pred pečením posypala mletou rascou a podliala vodou a dala piecť prikryté pri 200st. asi 2.5 hodiny.

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala som nadrobno cibuľu vysypala do rozpáleného oleja a pridala cukor.spolu smažila do zlatova .potom pridáme sudovú kapustu ja neoplachujem aby mala výbornú chuť a dusila pod pokrievkou asi 1 hodinu.

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    z drobkov, kridiel a zvyškov kože uvaríme polievku kde pridávam 2plsoľčanky a 1 pl soli trocha celého korenia ,cibuľu ,polovicu zelenej papriky ružičku karfiolu ,3 mrkvy 1 petržlen ,zeler a por.asi tak 4litre vody.varíme pomaly asi 3 hodiny.pred koncom pridáme petržlenovú nasekanú vňaťku .vyvaríme slíže najlepšie domáce.-)

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    môžeme začať pripravovať knedľu.nakrájame si na kocečky rožky ,múku nasypeme do misky a pridáme soľ, olej a vajce.z vlažnej vody a cukru pridaním kvasnic urobíme kvások potom ho vylejeme do misky a vypracujeme varechou cesto

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme rožky a ešte vypracujeme .necháme kysnúť asi 10 minút

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    z podkysnutého cesta vytvarujeme na pomúčenej doske knedle ja som urobila 3 podlhovasté a ešte 10 nechame kysnúť

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do kastrolika dáme vodu ,parák a papier na pečenie .ked voda vrie dáme po jednej knedle prikryjeme a paríme asi 20 minút.hotovú vyberieme na tanier a potrieme olejom

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ešte nám treba urobiť koláčik tak si podusíme asi 5 minút nakrájané jabľčka s vanilkovým cukrom a pár hrebíčkami a necháme vychladnúť .pridáme pokrájané kompotove broskyne

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    v miske vypracujeme múku s cukrom vajcom ,margarínom a práškom do pečiva na cesto a necháme asi 10 minút odpočívať v chladničke

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    potom rozdelíme cesto na polovice a a vygúlkame a prenesieme valčekom na plech as papierom na pecčenie.uložíme plnku posypeme orechami a prikryjeme druhou polovicou vygulkaného cesta najlepšie na folii na pečenie .

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    vrch popicháme vidličkou a potrieme žltkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st asi 30 minút

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    upečený koláčik posypeme vaniklovým cukrom a pokrájame na porcie.

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a takáto je vábivo upečená kačička pripravená na porcovanie....

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    rozporcovanú kačičku naservírujeme s knedľou na oválny tanier a polejeme výpekom a môžeme si sadnúť za prestretý stôl .dobrú chuť prajem !!!

    Kačička na nedeľu (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

kucharronald
Wau :)) Normálne mi zastal dych :)) To je naozaj sviatočný obed :))) Kačica pekne upečená :)) Knedla super a pité ani nehovorím :)) Jednoznačne super! :)
marianne69
@elisticka toto je taka straaaasne velka dobrota,normalne by som strcila ruku do laptopu,keby sa dalo a uchmatla si kusok:-)))a ta voooona,no neviem,ci ja tu kacku zajtra nepobezim do obchodu kupit,take chute si narobila:-)lebo mi nic na vianoce od peria nejeme,taka hlupa povera,babka nam do hlavy vbila,ze vraj stastie odleti,tak co keby nahodou:-))))?takze do vianoc asi kacka bude,nie asi,bude!!!!
lubjak
Tak to je krasa, kacicka, knedlik, polievocka,kolacik,no uzasna hostina.
gratulujem
evusik
tak tomu sa povie slávnostný obed, to si kedy vstávala? o 5-tej? aby si to všetko postíhala? šikulka si veru šikovná :-)
dorisa
Kačička, mňam, aj ja mám zakúpenú a teraz čaká na vhodnú chvíľu,kedy pojde na pekáč.Knedľu z rožkov som nerobila, maly by som vyskušať, tak drž palce,kamoška. Ozaj, čo ste mali k tej kačici? kapustu?
lorak40
Pekné,verím,že aj chutné.Len malá poznámka.Kapusta by sa nemala tepelne upravovať dlhšie ako 20 min.,potom stráca veľa vit.C a a ostatných minerálov.Ja osobne ku kačke radšej červenú kapustu.
palokuchki
Eliska, vynikajuci obed, naozaj sviatocny. To si naozaj stihla vsetko sama?
duschko
No, ked takto vies varit, tak sa uz mozes aj vydat. Ako sa u nas hovori. Velmi pekny recept a zaroven navod, ako sa da stihnut sviatocny obed za dopoludnie. Co je to varit, ked sa chce.
tinca
@elisticka už ju vidím na vianočnom stole, ale ja tiež radšej s červenou kapustou. Ja dávam dovnútra kačky aj nakrojené jablko,dá výbornú chuť. Tá tvoja je ako vymaľovaná :-))
dorisa
Nevšimla som si tu kapustičku, ja som sa hlavne špecializovala na ten naservírovaný podnos, tak sorry, najmenej dvakrát.
tataika
bombastické!!!!!! přesně to samé dělám i já ale místo bílé tak červené zelí na víně a knedlík taky domácí no prostě je to mn´amka co k tomu víc říct...........
bozulka
Pekná úprava-kompletná.Tiež kapustu dusím len chviľku,ináč moje veľmi oblúbené jedlo,bohužial.Utešujem sa tým,že to nieje často!!!
marienka44
Moja svokra vecer nasoli kacku, hus a rano ju oplachne vodou a potom da piect. Dokonca v Damskom magazine piekla nejaka zena v peciacej folii kacku. Tiez ju po 12 hod. nasoleni oplachala a znovu mierne nasolila. :-)
elisticka
@marienka44 ja robim tak ako som zvyknuta dlhe roky ..... no mozno to bolo v telke ale ja som nevidela :-))) ale chutila aj takto naozaj...
tatranka
@Eli ška pozerám tvoj ohromný obed večer a slinky mi tečú.Nestíham pregĺgať.Dnes som čítala,že je od zajtra kačica v akcii,tak bude na obed tiež v nedeľu.Obdivujem a hodnotím,že si si robila vlastnú knedľu.Ja len Viedenskú knedlu robím doma a takú parenú už dlho nakupujem /hamba/.Koláčik chutný a darček tiež pekný.Si jednoducho pre mňa jednička.
jarunka
Velmi chutny obed na nedelu alebo sviatky. Hodne prace. No sikulka.
dandulka
obed ako pre mňa, super! Tá knedľa vyzerá veľmi dobre,presne tak ako má. Vyzerá ako od mojej maminy .Si veľmi šikovná.
cica2
wau, krásne papaníčko!!!!....ja dneska asi ani nezaspím:))...krásne aj všetko nafotené!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia