Bryndzové rožky

marienka44 - fotkamarienka44, 7. apríla 2016

Blíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny recept a hneď som ho aj vyskúšala. Všetky suroviny som mala doma.

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 ml
100 ml
20 g
1 čl
Plnka:
250 g
3 strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame so soľou, pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali droždie a olej. Cesto bez kysnutia vypracujeme a rozvaľkáme tak, aby nám vznikol štvorec. Z cesta povykrajujeme trojuholníky. Tak sa píše v recepte v novinách na stránke Kauflandu. Ja som cesto rozvážila na 2 polovice a vyvaľkala som postupne 2 väčšie kruhy, radielkom som ich rozdelila diagonálne na 8 ks. Do múky som zamiešala aj trochu kyp. prášku, 1 PL kyslej smotany 16 % a 1 kl sušeného droždia, okrem tých 20 g To je rozdiel od pôvodného receptu.

  2. 2

    Pripravíme si plnku tak, že bryndzu vymiešame s vajcom a prelisovaným cesnakom. Plnku dáme na trojuholníky z cesta, stočíme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a potrieme studenou slanou vodou. Necháme ešte kysnúť asi 15 minút. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Toľko recept, ja som urobila malú zmenu: Do plnky som pridala aj čerstvo mleté čierne korenie od oka a 1 kl zemiakového škrobu, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Rožky som piekla na pečiacom papieri. Po upečení som nechala rožky vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Poznámka: Rožky v podobe trojuholníkov zavinieme tak, že stranu oproti špicu v strede nakrojíme, urobíme asi 1 cm dlhý zárez. To nám umožní túto stranu natiahnuť do strán a kraje zahnúť dovnútra. Takže rožok je uzavretý zo strán a plnka nevybehne von na plech.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Teším sa, že sa Vám rožky páčia. :-)
Recept mi nikto neodporučil, sama som ho prvýkrat odskúšala. S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Aká náplň by sa ešte mohla použiť, nechám na Vás.
chválim podrobný opis, páči sa mi aj recept. Vidím, že si sa poriadne poistila, čo sa kypridla týka:-) ukladám si na vyskúšanie, slaných plnených nikdy nie je dosť. Zvýšim trocha teplotu pečenia. Vďaka, Marienka

Pridaj komentár k receptu: