Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 10. marca 2010
Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

250 g
250 g
50 g
6 ks
0,4 cl
1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú limetkovú kôru.

  2. 2

    Zmes zmiešame s uvarenou cestovinou a lahodným syrom mascarpone vymiešaným s cukorm. Podávame teplé s čerstvou mätou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Cestoviny ,,na sladko" majú radi najmä deti, dobre však padnú aj dospelým. V slovenskej kuchyni patria ku klasike makové, orechové či tvarohové rezance. Vyskúšajte ich s jablkami so škoricou, podusenými na masle.

Diskusia k receptu

varesulka
Tak tieto by mojmu manzelovi urcite chutili skvele, musim naplanovat do nasej restauracie na denne menu a ochutname, niektori nasi zakaznici, ktori miluju sladke si isto pochutnaju :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia