Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 10. marca 2010
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 10. marca 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú limetkovú kôru.
-
2
Zmes zmiešame s uvarenou cestovinou a lahodným syrom mascarpone vymiešaným s cukorm. Podávame teplé s čerstvou mätou.
-
3
NÁŠ TIP: Cestoviny ,,na sladko" majú radi najmä deti, dobre však padnú aj dospelým. V slovenskej kuchyni patria ku klasike makové, orechové či tvarohové rezance. Vyskúšajte ich s jablkami so škoricou, podusenými na masle.
Diskusia k receptu