Foto: miluna
Ďalšia osviežujúca torta na sviatočný stôl. Veľa receptov mám z časopisov, aj tento je z Rytmu života - vianočný špeciál. Vyskúšajte, oplatí sa:).
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
160 g |
|
170 g |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
100 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
15 g |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a 5 lyžicami horúcej vody na penu.
-
2
Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh.
-
3
Obe hmoty spojíme a vmiešame múku s kypriacim práškom.
-
4
Cesto dáme do tortovej formy a pečieme vo vyhratej rúre na 160 stupňov asi 30 min. Po upečení necháme cesto vychladnúť, vyklopíme a rozkrojíme na polovicu, spodný diel natrieme džemom a prilepíme vrchný diel. Ja som korpus mala veľmi vysoký, tak som ho rozkrojila na tri časti, dve použila a jeden odložila do mraziaku, bude na ďalšiu tortičku :).
-
5
Cesto môžeme trochu pokvapkať kompótovou šťavou a poukladáme naň pokrájané broskyne.
-
6
Tvaroh zmiešame s cukrom, vaječným likérom a vyšľahanou šľahačkou.
-
7
Želatínu rozmiešame so 100 ml kompótovej šťavy, necháme chvíľu postáť. Potom zahrejeme, počkáme, kým sa želatína rozpustí. NEVARÍME. Horúcu ju vlejeme do pripravenej plnky a dobre premiešame. Plnku nalejeme na korpus a uložíme asi na tri hodiny do chladničky.
- 8
Po stuhnutí povrch ozdobíme karambolou nakrájanou na plátky a zrniečkami z granátového jablka.
- 9
Hotovo. Dobrú chuť! Je výborná...
- 8
Diskusia k receptu