Zapekaný karfiol s olivami a syrom fotorecept

cecyllka - fotkacecyllka, 16. augusta 2015
Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept)
Foto: cecyllka

Tento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa - nenedeľa nie vždy mám chuť na mäsko. Jednoduchý, ľahký a hlavne chutný obed bol pripravený do polhodinky. Poďme na to ;-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
100 g
100 g sušené
250 g tvrdý
(podľa chuti) 5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozoberieme si karfiol na ružičky, ktoré umyjeme pod studenou tečúcou vodou.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vriacej osolenej vode ružičky karfiolu povaríme cca 10 min.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si nakrájame sušené paradajky na prúžky, olivy na kolieska, pretlačíme cesnak a nastrúhame syr.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 8

    Na malej kvapke oleja (ja som pridala ten zo sušených paradajok) si osmažíme cesnak, olivy a sušené paradajky.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 8
  6. 9

    Uvarený karfiol preložíme do zapekacej formy, osolíme a okoreníme.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 9
  7. 10

    Pridáme zmes z panvičky a posypeme syrom.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 10
  8. 12

    Zapekáme 15 min. pri 210 °C.

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 12
  9. 13

    A už len papáme :-) Ja som si urobila pečené zemiačky a trošku zeleninky k tomu, dobru chuť :-)

    Zapekaný karfiol s olivami a syrom (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

afataga
moze to byt dobre, len daj pozor, aby ti cesnak neprihorel, lebo je potom horky a zasteru mas veru srandovnu :-)
cecyllka
Ďakujem pekne :-) Veru, na ten cesnak treba dávať pozor! :-)