Foto: cecyllka
Tento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa - nenedeľa nie vždy mám chuť na mäsko. Jednoduchý, Zobraziť celý popisTento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa - nenedeľa nie vždy mám chuť na mäsko. Jednoduchý, ľahký a hlavne chutný obed bol pripravený do polhodinky. Poďme na to ;-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny.
-
2
Rozoberieme si karfiol na ružičky, ktoré umyjeme pod studenou tečúcou vodou.
-
3
Vo vriacej osolenej vode ružičky karfiolu povaríme cca 10 min.
-
4
Medzitým si nakrájame sušené paradajky na prúžky, olivy na kolieska, pretlačíme cesnak a nastrúhame syr.
-
8
Na malej kvapke oleja (ja som pridala ten zo sušených paradajok) si osmažíme cesnak, olivy a sušené paradajky.
-
9
Uvarený karfiol preložíme do zapekacej formy, osolíme a okoreníme.
-
10
Pridáme zmes z panvičky a posypeme syrom.
-
12
Zapekáme 15 min. pri 210 °C.
-
13
A už len papáme :-) Ja som si urobila pečené zemiačky a trošku zeleninky k tomu, dobru chuť :-)
5*