Foto: veganmerci
Toto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb. Mne osobne veľmi chutí, najčastejšie si ho dávam na Zobraziť celý popisToto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb. Mne osobne veľmi chutí, najčastejšie si ho dávam na domáci chlieb. Vyskúšajte, určite neoľutujete!
príprava
Postup
-
1
Nasypeme si do mlynčeka ľanové semiačka. Môžte pridať aj slnečnicové (ako som aj ja dala) alebo akékoľvek iné semiačka, podľa vašej chuti.
-
2
Pomelieme semiačka. Presypeme si ich do misky a pridáme olej a agáve (alebo med).
-
3
Všetko poriadne premiešame a hotovo! Môžme natrieť na chlieb alebo použiť do koláča. Ak vám ostane, stačí ho dať do chladničky. Dobrú chuť! :)
máme radšej na slano - miesto medu horčica:)
Zdroj: www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=v...
Včera akurát som pozerala reláciu, v ktorej foodwatch varoval pred horkou čokoládou...ľudia po nej siahajú, lebo má menej cukru ako mliečna... no horká údajne zas obsahuje viac kadmia, ktoré má poškodzovať najmä obličky... vraj čím viac kakaa, tým viac kadmia.
Ja sa v tomto do detailov nevyznám, môžem len veriť, triediť si informácie, ktoré mi povie niekto iný... Ale myslím, že netreba potravu prehnane riešiť, nemáme šancu si pri každej ingrediencii overiť, ako je pestovaná a akú "pridanú hodnotu" do seba kade tade ponaberá...
Napríklad som sa ešte dozvedela, že väčšina trvanlivých syrov sú na okrajoch ošetrované Natamycinom, látkou, ktorá sa používa vo farmakológii v krémoch proti kožným plesniam... takže pri trvanlivých syroch sa vraj oplatí orezávať kôrku.
No proste "sranda"...
-ak je lanovy olej uskladneny v obchode na policke, je viac ako pravdepodobne, ze v nom prebehla oxidacia tukov... taky olej moze organizmu skor poskodit ako mu prospiet...ale lanove semienka cerstvo zomlete a ulozene napr. v sklenom pohari v chladnicke su urcite zdraviu prospesne...samozrejme v primeranom mnozstve...
zelam vam pekny den ☺
www.zzz.sk/clanok/4216-lanove-semeno-zazracna-zbra...