Foto: rein
Je to recept,ktorý robím už roky.Pozeral som na vareche,je tu veľa receptov,ale každá je iná.Aj ta moja sa trošku odlišuje.Ja do nej dávam Zobraziť celý popisJe to recept,ktorý robím už roky.Pozeral som na vareche,je tu veľa receptov,ale každá je iná.Aj ta moja sa trošku odlišuje.Ja do nej dávam Klobásu,čerstvé pliecko,ktoré sa na záver oberie a vloží do kapustnice.Na váhu,neviem,dávam od oka.A aby som nezabudol poznamenať,nie som luteran,na štedrý večer robíme bez mäsa.Táto kapustnička je až na druhý deň.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca vložíme pliecko,klobásu,feferonku,bobkový list,korenie,soľ a varíme.Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a pokrájame na kúsky aj klobásou.
-
2
Do vývaru pridáme kapustu aj s nálevom,masť,papriku a cesnak pokrájaný na plátky. Asi po štvrť hodinke ešte dochutíme podľa seba soľou,mletým čiernym korením, troškou cukru a majoránom.Vložíme naspäť pokrájané mäso a odstavíme.Ja som nekrájal,lebo radšej si dám mäsko s horčicou a kapustnicu mám tiež rád samotnú.Podávame s chlebom,haluškami,alebo uvarenými zemiakmi v šupke.
Diskusia k receptu