Trhance s kyslou kapustou a so slaninkou
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 20. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z polohrubej a hrubej múky, soli a vody pripravíme kompaktné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Vypracované cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho asi na 3 mm hrubý plát a necháme trochu odpočinúť.
- 2
V panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku a urestujeme ich spolu. Pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
- 3
Do vriacej osolenej vody dáme variť na malé kocky nakrájané zemiaky. Vody musí byť dostatok, lebo trhance budeme variť v tej istej vode so zemiakmi.
- 4
Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, začneme cesto pomocou lyžice trhať z dosky do vriacej vody. Trhance by mali byť veľké asi 2 x 2 cm.
- 5
Trhance a zemiaky po uvarení scedíme, ale nepreplachujeme. Premiešame ich s udusenou kyslou kapustou a ozdobíme plátkami opečenej slaninky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu