príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| Plnka: | |
| 1/2 l |
|
| 2 ks |
|
| 80-100 g |
|
| 20 g |
|
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 kg |
|
| Čokoládová hmota: | |
| 200 g |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dobre a jemne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C na cca 25 minút. Po upečení, dáme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na 4 pláty.
- 2
Plnka: Do hrnca si dáme mlieko, puding, cukor a varíme do zhustnutia. Odstavíme a primiešame čokoládu. Dáme chladiť. Do vychladnutej masy pridáme maslo, heru a vyšľaháme do krému. Na pláty vrstvíme plnku, na ktorú ukladáme višne, ktoré ešte prekryjeme jemnou vrstvou plnky. Postup opakujeme po posledný plát. Takto naplnenú tortu obtrieme krémom a dáme do chladničky zachaladiť(najlepšie zvečera dorána).
- 3
Čokoládová hmota: rozpustíme čokoládu a do nej vmiešame 4 PL kukuričného sirupu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom môžme tvarovať ozdoby na tortu.
- 4
Keď máme vychladený korpus, potiahneme ho cukrovou hmotou a dozdobíme ozdobami z čokoládovej hmoty.
- 5
a ešte jeden detail..
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









môžem sa opýtať, aká je veľká táto torta?? aspoň približne... ďakujem :)