Veľkonočná torta

meggienka76 - fotkameggienka76, 30. marca 2013
25 minút
príprava
10/25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
2 PL
1/2 ks
Plnka:
1/2 l
2 ks
80-100 g
20 g
250 g
125 g
1 ks
1 kg
Čokoládová hmota:
200 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dobre a jemne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C na cca 25 minút. Po upečení, dáme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na 4 pláty.

  2. 2

    Plnka: Do hrnca si dáme mlieko, puding, cukor a varíme do zhustnutia. Odstavíme a primiešame čokoládu. Dáme chladiť. Do vychladnutej masy pridáme maslo, heru a vyšľaháme do krému. Na pláty vrstvíme plnku, na ktorú ukladáme višne, ktoré ešte prekryjeme jemnou vrstvou plnky. Postup opakujeme po posledný plát. Takto naplnenú tortu obtrieme krémom a dáme do chladničky zachaladiť(najlepšie zvečera dorána).

  3. 3

    Čokoládová hmota: rozpustíme čokoládu a do nej vmiešame 4 PL kukuričného sirupu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom môžme tvarovať ozdoby na tortu.

  4. 4

    Keď máme vychladený korpus, potiahneme ho cukrovou hmotou a dozdobíme ozdobami z čokoládovej hmoty.

    Veľkonočná torta - obrázok 4
  5. 5

    a ešte jeden detail..

    Veľkonočná torta - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nadhernaaa....skoda ju jest,clovek ma vädcsiu radost "len z divania" sa na nu... ;-DD
Krásna tortička, obdivujem, že v tom zhone nekonečných príprav, slané, sladké, ešte stíhaš tortu. 1*