Foto: dada777
Bravčové mäso pripravené na "perinke" z cibule a cesnaku. Práve táto perinka dáva mäsu jedinečnú vynikajúcu chuť. Recept je vhodný pre bezmliečnu diétu, Zobraziť celý popisBravčové mäso pripravené na "perinke" z cibule a cesnaku. Práve táto perinka dáva mäsu jedinečnú vynikajúcu chuť. Recept je vhodný pre bezmliečnu diétu, použila som rastlinný pohánkový jogurt, ale môžete použiť aj jogurt z kravského mlieka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, narežeme okraje a nasolíme.
- 2
Cibuľu si nakrájame na polokolieska, cesnak na kolieska. Na panvici na troche oleja prudko opečieme mäso, aby sme uzatvorili póry. Do zapekacej misky vytretej olejom uložíme cibuľu a cesnak, ktoré sme dobre premiešali s pohánkovým jogurtom.
- 3
Na vrstvu cibule kvapneme trošku oleja, na to uložíme mäso opečené na panvici a pečieme pri teplote 220°C Po chvíli podlejeme trochou vody a ďalej pečieme celkom asi 40 minút. Pred koncom pečenia odokryjeme a mäso otočíme z oboch strán. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu