Svieže rezy nielen na nedeľu :-)))
na 200 °C
Suroviny
| Cesto : | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Plnka : | |
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| 200 ml |
|
| 250 g |
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 200 g, ( maliny, jahody ) |
|
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cesto : Všetky suroviny na cesto vysypeme do misky a dobre spolu zamiešame.
-
2
Vylejeme ne plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 200°C cca 10minút. Po upečení z cesta stiahneme papier .
-
3
Plnka : Do vyššej nádoby vlejeme 200 ml studeného mlieka, pridáme 3 PL práškového cukru, zmes na prípravu krému a šľaháme pri najvyšších otáčkach 4 minúty. V druhej miske si vymiešame maslo a po častiach vmiešame vyšľahaný vanilkový krém. Na záver primiešame jemný tvaroh.
-
4
Postup: Upečené cesto pozdĺžne rozkrojíme ( zarovnáme, tak aby seme mali obe časti rovnaké, obrezky použijeme na obsypanie bokov koláčika ) a naplníme časťou plnky. Priložíme druhú čast cesta, ,ktoré natrieme džemíkovou zmesou ( v miske rozmiešame džem, s rumom a horúcou vodou ). Opäť natrieme plnkou. Na vrch poukladáme maliny, jahody a zalejeme čeveným želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu ( Vodu ochutíme sirupom a zmiešame s práškom na prípravu želé, necháme zovrieť a troška vychladnúť ). Boky koláčika obsypeme drobeničkou, ktorú sme si pripravili z odrezkou korpusu koláčika.
-
5
Dobrú chuť :-)









rez:-)