Tapiokový puding
Tapiokový puding

Tapiokový puding

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. júna 2022
Tapiokový puding
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tento výborný tapiokový puding je obľúbeným dezertom v hoteli Arcadia v Bratislave.

5
porcií

Suroviny

100 g (perly)
1 l (alebo sójové)
1 ks
2 PL (alebo sirup z trstinového cukru)
250 g
1 PL
2 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tapiokové perly zalejeme studeným mliekom a pomaly za stáleho miešania privedieme do varu. Dĺžka varenia závisí od toho, ako rýchlo sa tapiokové perly otvoria, biele guľôčky sa premenia na priehľadné. Vtedy vieme, že sú perly uvarené. Konzistencia hmoty je ako pri klasickom pudingu. Až tesne pred koncom varenia (aby sa puding nepripálil) primiešame do pudingu dreň vyškrabanú z jedného vanilkového struku a 1 PL sladidla podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    Hotový puding nalejeme do pohárikov a dáme vychladiť.

  3. 3

    Na ovocnú zmes dve tretiny broskýň (čerstvých alebo konzervovaných) rozmixujeme a zvyšnú tretinu nakrájame na menšie kúsky. Rozmixovanú zmes privedieme do varu, dochutíme 1 PL sladidla podľa nášho výberu, pridáme citrónovú šťavu a uvaríme ľahký lekvár. Keď začne hustnúť, odstavíme ho zo sporáka a za občasného miešania vychladíme.

  4. 4

    Vychladený tapiokový puding vyberieme z chladničky, posypeme chia semienkami, navrstvíme kúsky broskýň a nalejeme vrstvu ovocnej zmesi. Hotový puding dáme schladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

  5. 5

    Tapiokový puding pre vás pripravili kuchári Henrieta Šušová a Andrei Zakharov z bratislavského hotela Arcadia. Prečítajte si viac o tomto hoteli, v ktorom sa mnohí hostia cítia ako v rozprávke.

    Tapiokový puding - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia