Starohorský zemiakový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
250 ml
200 ml
2 strúčiky
3 ks
1 PL
1 KL
1 PL
3 PL
2 hrste
20 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Pridáme vegetu, bobkové listy a roztlačený cesnak. Sušené huby dáme uvariť zvlášť. Z uvarených húb zlejeme vodu a pridáme ich k uvareným zemiakom. Na oleji oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme múku a upražíme zlatistú zápražku.

  2. 2

    Zalejeme ju studeným mliekom, premiešame a pridáme k zemiakom. Necháme na slabom ohni prevariť. Potom pridáme smotanu rozmiešanú s troškou múky a vlejeme ju do prívarku. Prívarok dochutíme korením a podľa chuti prisolíme.

  3. 3

    Podávame s chlebom a opečenými špekáčikmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia