4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Pridáme vegetu, bobkové listy a roztlačený cesnak. Sušené huby dáme uvariť zvlášť. Z uvarených húb zlejeme vodu a pridáme ich k uvareným zemiakom. Na oleji oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme múku a upražíme zlatistú zápražku.
- 2
Zalejeme ju studeným mliekom, premiešame a pridáme k zemiakom. Necháme na slabom ohni prevariť. Potom pridáme smotanu rozmiešanú s troškou múky a vlejeme ju do prívarku. Prívarok dochutíme korením a podľa chuti prisolíme.
- 3
Podávame s chlebom a opečenými špekáčikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu