![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ovocný koktail
Keďže v sobotu už bolo celkom pekné počasie, skúšala som drinky zo všelijakého ovocia. Manžel toho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovníčky od mamičky
Jednoduchý a ľahký recept, ktorý zvládne aj kuchársky začiatočník. Medovníky sú po upečení mäkké, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci chlieb biely
Tento chlieb mám od mojej sestričky ktorá žije v USA, pečie doma chleba roky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chutné knedle z rožkov
Dnes som robila sviečkovú a k nej som urobila tieto chutné knedle. Recept som našla v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Halušky s cottage cheese
Čo robiť keď nemám bryndzu zo Zvolenskej Slatiny? Počkať na ďalší „prísun“? Ale čo keď chuť na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medová torta
Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Knedľa parená-celiatická
Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Voňavý malinovo- banánový nanuk
Prichystáme si všetky suroviny. Šálka, ktorá mi slúžila ako mierka, mala 250 ml.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dokonalé datlovo-slivkové guľky
Bolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom
Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod. ). Nemusí byť čerstvé ovocie,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky s jablkami na vanilkovom kréme a palacinky s tvarohom a orechmi
Jedna z najobľúbenejších slovenských sladkostí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom
BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hermelín zapečený v cestíčku
inšpiráciu na tento recept som čerpala z obrázku na webe... lístkové cesto som vymenila za kysnuté,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sójový gyros
Sójové mäso mi nikdy nechutilo. No keďže som sa dala na zdravšiu stravu, dala som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Petržlen - na každý deň v roku
Keď si nemôžte pri varení odskočiť do záhradky a natrhať si bylinky, ktoré práve potrebujete, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bábovka bez múky
Pripraviť dobrotu bez múky je v dnešnej dobe in. Mnohí sa jej snažia vyhýbať ako to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové rezne s marhuľami
Aj tak sa dá uvariť. Slovenská exotika z Nového Mesta n. /Váhom. Je to kraj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Etli pide/Pide s mletým mäsom
Veľmi dobrá uzavretá pide s mletým mäsom a so syrom. Recept som videla v jednom tureckom programe...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinovaná červená paprika
Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parížska kocka
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový zákusok vlny Popradu
Územím nášho okresu preteká rieka Poprad, preto ja pečiem fajnový zákusok vlny Popradu a ešte stále...