Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Prepadávaný tvarohový koláč zo špaldovej múky

orsi212 - fotkaorsi212, 6. augusta 2017
Prepadávaný tvarohový koláč zo špaldovej múky
Foto: orsi212

Suroviny

4 ks
120 g
200 ml
1 ks
štipka
2 PL
350 g
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Na plnku:
500 g
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Ručným šľahačom vymiešame 4 celé vajcia, 120 g kryštálového cukru (ja som dala namiesto cukru Xylitol), 200 ml slnečnicového oleja, 200 ml vody, 1 prášok do pečiva, štipku soli, 2 polievkové lyžice kakaa, 350 g polohrubej špaldovej múky.

  2. 2

    Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    V mise zmiešame 500 g nízkotučného tvarohu, 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor a 100 g kryštálového cukru, ja som zasa dala namiesto cukru Xylitol. Vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška a striekame na cesto pruhy v tvare mriežky.

  4. 4

    Dáme do rúry a pečieme na 190 st cca 25 - 30 min. Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia