Prepadávaný tvarohový koláč zo špaldovej múky
Suroviny
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 2 PL |
|
| 350 g |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
| Na plnku: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Ručným šľahačom vymiešame 4 celé vajcia, 120 g kryštálového cukru (ja som dala namiesto cukru Xylitol), 200 ml slnečnicového oleja, 200 ml vody, 1 prášok do pečiva, štipku soli, 2 polievkové lyžice kakaa, 350 g polohrubej špaldovej múky.
- 2
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
V mise zmiešame 500 g nízkotučného tvarohu, 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor a 100 g kryštálového cukru, ja som zasa dala namiesto cukru Xylitol. Vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška a striekame na cesto pruhy v tvare mriežky.
- 4
Dáme do rúry a pečieme na 190 st cca 25 - 30 min. Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu