Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Pečené zemiaky

palma - fotkapalma, 13. júna 2017. Komerčný recept.
Pečené zemiaky
Foto: palma

Recept je výborný v tom, že si ho môžete pripraviť vopred a napríklad na nedeľný obed len dopiecť v rúre.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Približne rovnako veľké zemiaky ošúpeme, nakrájajme na rovnako hrubé kolieska dáme variť do osolenej vody na 15 minút, aby sa predvarili. Potom ich scedíme.

  2. 2

    Zemiaky rozložíme na papier na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pečieme pod grilom na 200 stupňov asi 30 minút, kým nie sú krásne do zlatista upečené.

  3. 3

    Podávame ako prílohu k mäsu alebo ich môžeme jesť ako hlavné jedlo napríklad so syrom, cottage cheese.

Diskusia k receptu

drajan
Robím podobne, no zemiaky predváram v neosolenej vode na 3 minúty a potom na plech
ria52
po 15min.varenia je z toho kasa zemiakova
kecupicek
Predvarím si zemiaky, ale krájam ich na štvrtiny. Po scedení a odkvapkaní ich na pár minút dám do fritézy a mám výborné opekané zemiaky. Môžu byť aj z predchádzajúceho dňa. Mám rada bezodpadové hospodárenie v kuchyni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia