Pečené zemiaky
Foto: palma
Recept je výborný v tom, že si ho môžete pripraviť vopred a napríklad na nedeľný obed len dopiecť v rúre.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Približne rovnako veľké zemiaky ošúpeme, nakrájajme na rovnako hrubé kolieska dáme variť do osolenej vody na 15 minút, aby sa predvarili. Potom ich scedíme.
- 2
Zemiaky rozložíme na papier na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pečieme pod grilom na 200 stupňov asi 30 minút, kým nie sú krásne do zlatista upečené.
- 3
Podávame ako prílohu k mäsu alebo ich môžeme jesť ako hlavné jedlo napríklad so syrom, cottage cheese.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu