Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou fotorecept
Foto: katka78
Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj Zobraziť celý popisSrdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj panvica.. a radšej veľa nedymte :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
5-7 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti sušena drvená |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Med, limetkovú (príp. citrónovú) šťavu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a olej zmiešam, ochutím mletým čiernym korením, prípadne troškou sušenej čili. Soľ nedávam, stačí sójová omáčka. Do marinády pridám asi za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a nechám v nej očistené kuracie srdiečka odležať aspoň 3 hodiny, prípadne cez noc (na grilovačku nasledujúci deň).
-
2
Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.
-
3
Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.
-
4
Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky. Bohužiaľ už sa nedá vkladať hypertext. odkaz, na ktorý stačilo kliknúť, tak aspoň takto: http://varecha.pravda.sk/recepty/zelene-fazulky-s-cili-a-sezamom/58958-recept.html.
-
5
Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.
Budem rada ak vyskúšate, tie srdiečka sa dajú urobiť aj ako jednohubky na nakrájaný a opečený rohlík, resp. bagetu. Prípadne takto "chalupársky"