Čokoládové ravioly s vanilkovou penou zabaione
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 21. októbra 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcií
Suroviny
Cesto na ravioly: | |
10 g |
|
150 ml |
|
30 g |
|
500 g |
|
štipka |
|
40 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Čokoládová plnka: | |
3 PL |
|
80 g |
|
40 g |
|
Vanilková pena: | |
100 ml |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
1/2 čl |
|
4 pl, sladké |
|
Postup
-
1
V miske si na kvások zmiešame droždie s vlažným mliekom, štipkou cukru, lyžicou múky a dáme ho na teplé miesto vykysnúť. Medzitým v mise zmiešame 400 g múky so soľou, pridáme maslo a spracujeme ho s múkou. Pridáme rozmiešané vajcia a vykysnutý kvások, vymiesime na hladké cesto a dáme asi na 30 min. oddýchnuť. Cesto ešte raz premiesime, ihneď na pomúčenej doske vyvaľkáme a okrúhlou formičkou povykrajujeme 40 koliesok s priemerom 5 cm.
- 2
Na 20 koliesok rozložíme čokoládové guľôčky a okraje cesta potrieme žĺtkom. Prikryjeme zvyšnými kolieskami a okraje popritláčame. Pripravené ravioli dáme asi na 15 minút odpočinúť do chladničky. Nakoniec ich v rozpálenom oleji (asi 1,5 minúty pri 185 °C) vysmažíme do zlatista. Hotové ravioli dáme odkvapkať na papierovú kuchynskú utierku a pocukrujeme.
- 3
Čokoládová plnka: Do hrnca nalejeme smotanu a uvedieme do varu. Čokoládu rozpustíme, pridáme do smotany a premiešame.Do krému vmiešame maslo a necháme stuhnúť. Zo stuhnutej masy vyformujeme 20 guľôčok.
- 4
Vanilková pena: Do misy dáme žĺtky, citrónovú kôru, cukor a vanilku. Do hrnca nalejeme vodu a uvedieme do varu. Stíšime plameň, vložíme misu a za pomalého prilievania vína šľaháme metličkou na hustú penu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu