Obložená bageta vo vajci

elixir - fotkaelixir, 23. mája 2015
Obložená bageta vo vajci
Foto: elixir

Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Obalená bageta:
400 g
1 ks
100 ml plnotučné
1 ČL podrvené
 mleté
1,5 PL
Obloženie:
125 g
1 väčšia hrsť
1 ks v sladkokyslom náleve
Nátierka:
7 ks
4 vetvičky
3 PL extra virgin
 mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bagetu nakrájame na cca 1,5 cm hrubé krajce. V miske zmiešame vajce s mliekom, oreganom, soľou a korením. Zmes vylejeme na široký plytký tanier, uložíme do nej krajce bagety, ktoré jeden krát otočíme - počkáme, kým sa všetka zmes vsiakne.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo a opražíme v ňom krajce.

  3. 3

    Na nátierku zmixujeme vlašské orechy, umytú bazalku a olivový olej na pastu. Ochutíme čiernym korením a soľou.

  4. 4

    Nakladanú papriku pokrájame na drobno, mozzarellu na tenké plátky a z umytej, okvapkanej rukoly odstránime stonky.

  5. 5

    Zoberieme vždy po dva kusy opraženej bagety: jeden natrieme orechovo-bazalkovou pastou, obložíme mozzarellou, kúskami papriky a rukolou, potom obložíme druhým krajcom.

  6. 6

    Keď takto obložíme krajce, vložíme ich späť do panvice, zakryjeme pokrievkou a na miernej teplote ešte necháme mozzarellu trošku roztopiť. Potom ich dáme na taniere a podávame.

Diskusia k receptu

honestka
Velmi vabivy aj prijatelny sandwich.
Tiez robime rozne obmeny a tato bohata verzia urcite pride na radu ked budeme ozaj poriadne hladni.
Aj tvoje recepty @Elixir tu su velmi reprezentativne a co je dolezite casto lahko zvladnutelne s dostupnymi surovinami a naviac aj chutove dobre.
elixir
Vďaka veliká, som rada, že aj toto jednoduché jedlo sa vám páči. :)
afataga
to vyzera poriadna mnamka :-), mozno by to znieslo aj olivy, vcera som si na teba spomenula, lebo sme zas mali sparglu na obed :-)
1x elixir
afataga
a zabudla som pochvalit foto, niektori profi fotografi sa mozu od teba ucit
1x elixir
elixir
Ďakujem za milé slová, @afi Dobrý nápad, dala by sa napríkad použiť polovička z nakladanej papriky a namiesto druhej polovice dať na kolieska pokrájané olivy... :)
@redenc Chybička se vloudila, mala som na mysli plytký. :)
ywett
@elixir , ako rada ťa opäť vidím a tiež aj tvoj lákavý a krásny recept, to foto nemá chybu, palček hore a 5 hviezdičiek :)
1x elixir
alex37
@elixir , tak touto bagetou by si ma veru dostala. Inak bagety moc nemusím, ale tvoja vyzerá prudko jedlo.*****
1x elixir
havino
pekné, ja takéto chuťovečky potrebujem, ukladám, už raz neviem čo manželovi na večeru, na ranajky, receptik sa mi zíde, krásne foto @elixir
1x elixir

Zaujímavé video z archívu TV Varecha