Obložená bageta vo vajci

elixir - fotkaelixir, 23. mája 2015 21:30
Ďalšie recepty »
Obložená bageta vo vajci Foto: elixir

Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)

4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Obalená bageta:
400 g
1 ks
100 ml plnotučné
1 ČL podrvené
 mleté
1,5 PL
Obloženie:
125 g
1 väčšia hrsť
1 ks v sladkokyslom náleve
Nátierka:
7 ks
4 vetvičky
3 PL extra virgin
 mleté
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bagetu nakrájame na cca 1,5 cm hrubé krajce. V miske zmiešame vajce s mliekom, oreganom, soľou a korením. Zmes vylejeme na široký plytký tanier, uložíme do nej krajce bagety, ktoré jeden krát otočíme - počkáme, kým sa všetka zmes vsiakne.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo a opražíme v ňom krajce.

  3. 3

    Na nátierku zmixujeme vlašské orechy, umytú bazalku a olivový olej na pastu. Ochutíme čiernym korením a soľou.

  4. 4

    Nakladanú papriku pokrájame na drobno, mozzarellu na tenké plátky a z umytej, okvapkanej rukoly odstránime stonky.

  5. 5

    Zoberieme vždy po dva kusy opraženej bagety: jeden natrieme orechovo-bazalkovou pastou, obložíme mozzarellou, kúskami papriky a rukolou, potom obložíme druhým krajcom.

  6. 6

    Keď takto obložíme krajce, vložíme ich späť do panvice, zakryjeme pokrievkou a na miernej teplote ešte necháme mozzarellu trošku roztopiť. Potom ich dáme na taniere a podávame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist