Foto: tatranka
Recept som našla pri prezeraní na Facebooku. Zverejnila ho tam vareškárka klaura. Keďže mám tiež rada čokoládku Margot, recept ma zlákal a hneď som Zobraziť celý popisRecept som našla pri prezeraní na Facebooku. Zverejnila ho tam vareškárka klaura. Keďže mám tiež rada čokoládku Margot, recept ma zlákal a hneď som ho podľa nej urobila. No nebola by som to ja, keby som si na recepte niečo nezmenila. Tento krát to bol tvar výsledných koláčikov.
porcií
príprava
Suroviny
400 g |
|
150 ml |
|
100 g |
|
3/4 flaštičky |
|
100 g stolové |
|
5 bal. (alebo Darina) |
|
200 g strúhany |
|
Poleva: | |
200 g |
|
60 g |
|
2 PL na boky tortičiek |
|
Postup
-
1
Ako prvé som si zomlela keksíky. Neboli to Marína, ale Darina keksy. Hlavné by malo byť, aby boli keksy svetlé a aj sladké. Do nich som pridala kokos. Hrozienka, ktoré som použila mávam v chladničke namočené v rume. Trochu som ich poprekrajovala. Uvarila som si z cukru a vody sirup. Do neho som vliala rumovú príchuť. Ten som pomaličky nalievala do keksovo-kokosovej masy s hrozienkami. Postupne som pridávala do tejto teplej hmoty stolové maslo. Všetko sa mi dobre spracovalo rukou. Preniesla som si masu na mastný papier. Na vrch som položila tiež mastný papier a válčekom, som masu rovnomerne rozváľala. Asi na 1 cm. Potom som okrúhlou formičkou namočenou vo vode,povykrajovala kolieska. Boky koliesok som obalila v kokose. Tieto kolieska som dala schladiť.
-
2
Po schladení som tortičky poliala čokoládou. Čokoládu som rozpustila spolu aj z Cerou,vo vodnom kúpeli.Malou lyžičkou som poliala vrch tortičky.
-
3
Po schladení a úprave konečného koláčika som ich pár zbalila do celofánu a odložila do chladu tiež som pár uložila do skla a do chladu. Počkajú si na ponúknutie.
@mata3636 máš pravdu.Je to hodne sladké.No preto som volila menšie kúsky.Ale ti je to výborné ! A upraviť sa to dá naozaj ako-koľvek.
Ty si ako ja.Recept len čítam a už ho v myšlienkach mením.
@kukulienka71 ty si taká šikovnica a viem,či ty tento recept určite vyskúšaš.Ak máš rada čokoládky Margot,celkom ti bude takáto verzia vyhovovať.
Izabela929 ďakujem za komentárik.Aj piecť sa dá tento koláčik? Lebo toto je studená úprava.
výborný postup, úžasné foto - ako všetko od teba úprimne obdivujem.
*****
Maminku som mala takú,že napiekla kopec sladkého ,ale len pre nás. Ona sa ozaj málokedy ponúkla len kúskom.Tiež vravela,že sa jej sladké nežiada.A ak už,stačila je malá lyžička medu.
Tak v tomto naozaj nie som po nej.
lenže aj ja mám veľké hriechy, a to čerstvo upečený domáci chlieb či už samotný alebo takmer ku všetkému :-))) neviem sa ho dojesť :-)))
váhu už niekoľko rokov neriešim :D
jedlo patrí medzi radosti zo života, ak zdravie slúži primerane, moja malá rada pre teba, ak prijmeš, dopraj si, ved každý deň tu nám je už od pána Boha darovaný :-)
Prajem ti všetko, čo ťa v živote teší!!!
Tiež mám rada domáci pečený chlebík.
A pokiaľ mi radíš dopriať si,veru si dopriavam,ale s mierou,veď vidíš,aké chute a aj dobrotky sú u nás na stole.
Ďakujem za tvoje prianie a ná-podobne.