Hovädzie mäso s čiernymi olivami fotorecept
Foto: palokuchki
Vyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj Zobraziť celý popisVyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj na Varechu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
3 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ks, väčšia |
|
3 strúčiky |
|
300 g |
|
400 g |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
170 ml |
|
3 ks |
|
1 KL, cerstvy |
|
6 ks, (kalamita) |
|
5 PL |
|
rezance: | |
500 g |
|
4 ks |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny; Hovadzie maso pokrajame na 2-3cm kusky, cibulu na tenke rezance, mrkvu a paradajky na mensie kusky.
-
2
Muku s cervenou paprikou, solou a ciernym korenim nasypeme na maso a spolu premiesame.
-
3
Obalene maso postupne oprazime na rozpalenom oleji.
-
4
Oprazene maso si odlozime do osobitnej misky.
-
5
Na olej kde sme prazili maso dame cibulu, zmiernime ohen a miesame. Cibula sa pomaly prazi a rozpusta zbytky, ktore zostali po prazeni masa.
-
6
Ked je cibula polouprazena pridame na platky pokrajany cesnak.
-
7
Premiesame a pridame mrkvu. Mrkvu tiez trochu poprazime s cibulou.
-
8
Pridame oprazene maso, paradajky, na drobno nakrajane ancovicky, paradajkovy pretlak, cerstve majorankove a salviove listy. Zalejeme vinom a ak treba dolejeme vodu.
-
9
Prikryjeme. Pomaly dusime a obcas premiesame.
- 10
Ked je maso udusene primiesame na drobno posekane cierne olivy.
- 11
Do misky si dame muku, vajcia, vodu a spracujeme cesto na rezance.
- 12
Pomocou strojceka na cestovinu, cesto rozvalkame na pozadovanu hrubku.
- 13
Platky cesta si potom pokrajame na sirsie rezance.
- 14
Rezance si poukladame na dosku a nechame ich obschnut.
- 15
Rezance potom uvarime v osolenej vode, scedime a prelejeme studenou vodou. Pomiesame s udusenym masom a podavame.
- 10
Masko z krku kravy je aj s kostami, u nas som take nevidela este predavat. Aj to masko vykostujes?