Hovädzie mäso s čiernymi olivami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 19. decembra 2010

Vyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj Zobraziť celý popisVyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj na Varechu.

6
porcií
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 PL
2 KL
1 KL
1/2 KL
1 ks, väčšia
3 strúčiky
300 g
400 g
1 PL
3 ks
170 ml
3 ks
1 KL, cerstvy
6 ks, (kalamita)
5 PL
rezance:
500 g
4 ks
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny; Hovadzie maso pokrajame na 2-3cm kusky, cibulu na tenke rezance, mrkvu a paradajky na mensie kusky.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Muku s cervenou paprikou, solou a ciernym korenim nasypeme na maso a spolu premiesame.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalene maso postupne oprazime na rozpalenom oleji.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene maso si odlozime do osobitnej misky.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na olej kde sme prazili maso dame cibulu, zmiernime ohen a miesame. Cibula sa pomaly prazi a rozpusta zbytky, ktore zostali po prazeni masa.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked je cibula polouprazena pridame na platky pokrajany cesnak.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiesame a pridame mrkvu. Mrkvu tiez trochu poprazime s cibulou.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridame oprazene maso, paradajky, na drobno nakrajane ancovicky, paradajkovy pretlak, cerstve majorankove a salviove listy. Zalejeme vinom a ak treba dolejeme vodu.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prikryjeme. Pomaly dusime a obcas premiesame.

  10. 10

    Ked je maso udusene primiesame na drobno posekane cierne olivy.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do misky si dame muku, vajcia, vodu a spracujeme cesto na rezance.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pomocou strojceka na cestovinu, cesto rozvalkame na pozadovanu hrubku.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Platky cesta si potom pokrajame na sirsie rezance.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Rezance si poukladame na dosku a nechame ich obschnut.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Rezance potom uvarime v osolenej vode, scedime a prelejeme studenou vodou. Pomiesame s udusenym masom a podavame.

    Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

danculka
Ingrediencií neúrekom,ale sa nebijú medzi sebou,budu iste aj chutiť,ukladám...
evusik
vyzerá to výborne a k tomu domáce rezance.... mňam.... strojček na cestoviny mám aj ja a som s ním veľmi spokojná, zrovna dnes som si narobila plnú krabicu tenkých slížikov do polievky aby som cez sviatky nemusela....
tonicka53
dobre že si pripomenula evusik, zajtra sa pustím aj ja do rezančekov, ale musím urobiť aj fliačky, lebo vnučkám viac chutia, že im tak neplieskajú po brade :-)))
marienka44
@Evusik ,kde skladujes vopred urobene sliziky? V nejakej dóze? Ja budem zajtra robit sliziky do slepacej polievky na sviatky. Nechcem ich davat do nadoby z umelej hmoty,porad. Dakujem za radu.
marienka44
@Palokuchki ,ten strojcek na rezance je vyborny. On aj vymiesi cesto?
Masko z krku kravy je aj s kostami, u nas som take nevidela este predavat. Aj to masko vykostujes?
evanaaa
Marienka, musela som sa zasmiať, že vymiesi - cesto si musíš urobiť sama, strojček ho len nakrája. V jeden čas bolo módou ho mať, všetky sme ho chceli, nakoniec som ho dala svokre a ona mi vždy posielala tenúčke rezance. A slížiky dávala po vysušení do veľkej papierovej krabice vystlanej tenkým papierom.
palokuchki
@evanaaa , strojcek cesto aj vyvalka. Je to velka pomoc. Ja som s nim velmi spokojna. @marienka44 hovadzi krk je velmi siroky. Je tam vela masa, co sa da lakho vykrojit od kosti.