Foto: faktja
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso ochutím soľou, korením a provensálskymi bylinkami...
-
2
...pridám pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 vajcia...
-
3
...poriadne premiešam a pridám na kocky nakrájaný suchý rožok a 1dl smotany...
-
4
...vymastím zapekaciu misku...
-
5
...vložím mäsovú zmes a dám piecť na 200° na 30 minút...
-
6
...vyberiem, posypem syrom a semienkami...
-
7
...a zalejem zbytkom smotany, v ktorej som rozšľahala zvyšné vajcia a pikantnú pomazánku...dám piecť ešte na 20 minút, ale uberiem teplotu na cca 150°...
mne stačí aj rôzna zelenina..alebo hodí sa prívarok..ked vychladne-malo by sa dať krájať..teda-tuhé..hoci-takto zaliate smotanou som ešte nerobila...