Torta s bielou čokoládou a lesným ovocím
Foto: navardaco
Zdroj: instagram.com/p/CY1SIa_MJYK/
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
štipka |
|
85 g |
|
120 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
Pasta z lesného ovocia: | |
225 g |
|
30 g |
|
1/2 plátku |
|
Ganache z bielej čokolády: | |
100 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
10 g |
|
Kandizované citróny: | |
2 ks |
|
150 g |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Korpus pripravíme nasledovne – bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a soľou. V inej miske zmiešame žĺtky a olej a pomaly zmiešame s vyšľahanými bielkami. Do tejto masy preosejeme múku s práškovým cukrom. Miešame už len vareškou. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 45 minút pri 165 stupňoch.
- 2
Plnku pripravíme zmiešaním uvedených surovín do hustej peny. Pastu z lesného ovocia pripravíme tak, že 225 g lesného ovocia povaríme s 30 g cukru a neskôr pridáme ½ plátku želatíny.
- 3
Korpus po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnaké pláty. Prvý plníme vychladnutou ovocnou pastou z lesného ovocia. Na ovocnú pastu ozdobnou špičkou nanesieme plnku. Druhé poschodie robíme rovnako. Na vrch a boky torty nanesieme jemnú vrstvu krému a necháme v chladničke zachladiť.
- 4
Ganache z bielej čokolády: 100 g bielej čokolády nalámeme na kúsky v miske a zalejeme ju 100 ml zohriatej smotany. Počkáme a potom vymiešame do hladkého krému. Pridáme 40 g masla a 10 g práškového cukru. Túto ganache nanesieme na vrch torty. Následne cukrárskou špičkou ozdobujeme okraje torty.
- 5
Na ozdobu torty sme použili aj kandizovaný citrón. Ten pripravíme nasledovne (radšej deň dopredu): Citróny nakrájame na kúsky a obvárame ich v čistej vode. Obváranie môžeme urobiť 2x ale aj viac podľa toho, aký kyslý chcete mať citrón. Pri poslednom varení do 250 ml vody pridáme aj 150 g kryštálového cukru a necháme pomaly variť približne pol hodinu. Po tomto čase citróny vyberieme na papier na pečenie a necháme ich do druhého dňa oschnúť.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu