Foto: dorisa
Dnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Zobraziť celý popisDnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Posledné ačokči....
-
2
Malé plody som nakrájala na plátky.
-
3
Vo veľkej mise ich osolíme a necháme hodinu postáť.
-
4
Na kocôčky nakrájame aj paradajky.
-
5
Po hodine zmiešame obe zeleniny.
-
6
Pripravíme si poháre.
-
7
Zmes paradajky a ačokči plníme nasucho do pohárov tak, že ich natlačíme čo najviac. Potom poháre zavrieme.
-
8
Sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 30 minút.
-
9
Keď by sme si chceli robiť z polotovaru lečo, jednoducho na olej dáme cibuľu( možeme aj klobásky) a postupujeme ako pri klasickom leči, pridaním vajec.
-
10
Z mojej dávky vyšlo 5 malých 3 dcl pohárikov. Na skúšku je to akurát.
Pekný recept.
plotu vysadiť pár semienok. Samé sa chytia na pletivo a rozťahajú sa
až do susedov. ˇUroda je stále veľká. Ja som to už zunovala, lebo mne
to chutí ako tráva. Ale vyskúšajte, nechcem odradiť.
, jaruna7.bloguje.cz/533651-achokcha-cyclanthera-pedata-l-li...
www.toprecepty.cz/recept/21980-rizoto-s-acokcou/,...
recepty.chytrazena.cz/polevky/acokca-polevka-129167.html...
.