Foto: myalab
Tieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Zobraziť celý popisTieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Napríklad jahodový, ríbezľový, šípkový, kiwi, malinový bez zrniečok...
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Linecké cesto spracujeme obvyklým spôsobom. Do cesta môžeme pridať aj žĺtok, prípadne lyžicu pochúťkovej smotany. Cesto môže, ale aj nemusí odležať. Ak ho nechávame odležať vytiahneme ho z chladničky asi hodinu pred spracovaním. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a vykrajujeme srdiečka, alebo aj iné tvary. Preložíme na plech a v rúre upečieme do bleda.
-
2
Vychladnuté kolieska zlepíme kvalitným džemom. Marcipán si rozvaľkáme na tenko a poukladáme na kolieska. Môžeme prilepiť cukrom rozšľahaným vo vaječnom bielku nad parou.
-
3
vianoce 2012
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2css.sk.h...
podobne ako gustin alebo solamyl. Gustin je takisto kukuricny skrob, solamyl je zemiakovy skrob. BB puding takisto obsahuje kukuricny skrob. Aj v piskotovom ceste sa odporuca nahradit cast muky kukuricnym skrobom, je potom viac nadychane, lahke. Solamyl a Gustin (zemiakovy, kukuricny skrob)sa odporuca napríklad na zjemnenie koláčov a tort, na zahustenie polievok, omáčok a prívarkov, na prípravu tortových náplní. Zemiakovy skrob je vyborny na pripravu cesticka na maso. Jedla su viac nutricne hodnotne. Omacky, polievky, privarky su viac kremove nie gelovite.
@ppokia mozno ta zaujme nasledujuci odkaz
www.celiakia.sk/modules.php?op=modload&name=News&am...
@marta23 aky mas problem prosim s pravopisom? Tieto diskusne fora su formalne, pouzivaju sa hovorove slova, narecia, ktore su specificke a obohacuju toto forum. Dokonca ani diakritika sa nevyzaduje. Tiez si myslim, ze ide tu o obsah. Taketo napominanie moze odradit vynikajuceho kuchara so skvelym receptom. Mne osobne skor vadia cechizmy v zakladnych nazvoch jedal napriklad pomazanky a nie natierky... Aj ked proti cechom nic nemam. Pravopis je vizitkou nas samych. Obcas sa cloveku stane, ze v rychlosti napise chybu, zial tu sa to uz neda vratit spat. Stalo sa mi, ze sama som bola prekvapena, ze aku hrubku som napisala. Dakujem za pochopenie. Samozrejme v receptoch sa diakritika pouziva. Prajem vsetkym pekne, pohodove, bezkonfliktne a bezchybne vianocne sviatky...
@evanaaa ja som uz davno v nasej oblasti nevidela muku zlaty klas, Ale viem, ze kedysi tu byvala hruba muka zlaty klas :)
Ja som do receptu povodne napisala len kremovy prasok a redacia mi to doplnila, pre upresnenie. Inak ak si kliknes na ten odkaz, co som Ti hore uviedla tak tam uvidis presne tu skatulku ma hmotnost 200g a je uplne identicka obsahom vo vrecusku.
varecha.pravda.sk/recepty/krehke-kolaciky-fotorecept/1192...