Linecké srdiečka

myalab - fotkamyalab, 20. decembra 2011
Linecké srdiečka
Foto: myalab

Tieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Zobraziť celý popisTieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Napríklad jahodový, ríbezľový, šípkový, kiwi, malinový bez zrniečok...

60 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

550 g
250 g
500 g
1 PL
250 g
50 g
2,5 ČL
1 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Linecké cesto spracujeme obvyklým spôsobom. Do cesta môžeme pridať aj žĺtok, prípadne lyžicu pochúťkovej smotany. Cesto môže, ale aj nemusí odležať. Ak ho nechávame odležať vytiahneme ho z chladničky asi hodinu pred spracovaním. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a vykrajujeme srdiečka, alebo aj iné tvary. Preložíme na plech a v rúre upečieme do bleda.

    Linecké srdiečka - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté kolieska zlepíme kvalitným džemom. Marcipán si rozvaľkáme na tenko a poukladáme na kolieska. Môžeme prilepiť cukrom rozšľahaným vo vaječnom bielku nad parou.

    Linecké srdiečka - obrázok 2
  3. 3

    vianoce 2012

    Linecké srdiečka - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Pekné... domáce lekváre a džemysú dobrým pomocníkom, aj ja si robím svoje z každého ovocia.
1x myalab
marta23
stále tie hrubé chyby uniknú kontrole slovenského pravopisu
mnamka007
marta23 ...ved tu nie sme na písomke slovenskeho pravopisu :-) ja tu hladam recepty a nie chyby!!!
1x myalab
myalab
@dorisa dakujem. Vidim podla tvojich receptov, ze si sikulka :) Patris tu do VIP.
marijanka712
krásne pečivko máš to krásne nazdobené ked to človek takto vidí na tácke má z toho ešte väčšiu radosť .... a tovoja rodinka tiež hlavne, že sa to všetko skonzumuje...
1x myalab
evanaaa
@Myalab , sú skutočne pekné, len neviem, či tým Zlatým klasom ozaj myslíš maizenu, alebo múku pod tým názvom, lebo jeden sáčok má asi 40 g, tak by bolo treba vyše 6 balení. A vychádza to pol kg tuku na pol kg múky, ak nie je múkou aj ten Zl. klas. Ak môžeš, spresni to, ja počkám a až potom by som si to dala do KK,ďakujem.
1x myalab
ppokia
Tie srdiečka sú nádherné,ako aj ostatné pečivo.Škoda že je musím hladať ďalej linecké cesto z bezlepkovej múky.Ak nič nenajdem skusim aj tento recept a zamením múku.
1x myalab
myalab
@evanaaa kremovy prasok ako spravne pises nahradza v ceste muku. Zlaty klas je kukuricny skrob s obsahom betakarotenu, riboflavinu a aromy. Nahradza v ceste muku a robi ho jemnejsie a krehke. Navyse od betakarotenu je pekne zlte. Urcite ho poznas. Byva vo vrecuskach po 40g a potom aj 200g balenie v skatulke.
 www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2css.sk.h...

podobne ako gustin alebo solamyl. Gustin je takisto kukuricny skrob, solamyl je zemiakovy skrob. BB puding takisto obsahuje kukuricny skrob. Aj v piskotovom ceste sa odporuca nahradit cast muky kukuricnym skrobom, je potom viac nadychane, lahke. Solamyl a Gustin (zemiakovy, kukuricny skrob)sa odporuca napríklad na zjemnenie koláčov a tort, na zahustenie polievok, omáčok a prívarkov, na prípravu tortových náplní. Zemiakovy skrob je vyborny na pripravu cesticka na maso. Jedla su viac nutricne hodnotne. Omacky, polievky, privarky su viac kremove nie gelovite.

@ppokia mozno ta zaujme nasledujuci odkaz
 www.celiakia.sk/modules.php?op=modload&name=News&am...


@marta23 aky mas problem prosim s pravopisom? Tieto diskusne fora su formalne, pouzivaju sa hovorove slova, narecia, ktore su specificke a obohacuju toto forum. Dokonca ani diakritika sa nevyzaduje. Tiez si myslim, ze ide tu o obsah. Taketo napominanie moze odradit vynikajuceho kuchara so skvelym receptom. Mne osobne skor vadia cechizmy v zakladnych nazvoch jedal napriklad pomazanky a nie natierky... Aj ked proti cechom nic nemam. Pravopis je vizitkou nas samych. Obcas sa cloveku stane, ze v rychlosti napise chybu, zial tu sa to uz neda vratit spat. Stalo sa mi, ze sama som bola prekvapena, ze aku hrubku som napisala. Dakujem za pochopenie. Samozrejme v receptoch sa diakritika pouziva. Prajem vsetkym pekne, pohodove, bezkonfliktne a bezchybne vianocne sviatky...
evanaaa
@Marienka44 , na to som nepomyslela, vidíš. A @Myalab , už som poučená, ja som sa len zľakla, že si to uložím a nebude mi to vychádzať. Inak, ja mám doma a aj používam oba škroby , zemiakový aj kukuričný, väčšinou pri varení, lebo veľa nepečiem, len raz som piekla s použitím 3 ks pudingov do jedného cesta. A tiež zahusťujem niektoré omáčky maizenou, hocktorou. Mňa len zaskočilo to množstvo, ale už viem, prečo to tak je. Takže môžem kľudne uložiť rcp do KK.
violetacamorova
Pekné srdiečka s tým marcipánom budú super, mám veľmi rada marcipán, pečivko som so zlatým klasom ešte nerobila, len piškótové cesto na citrónový zákusok, a ten je veľmi lahodný s ním, niekedy skúsim a ukladám si recept. Také komentáre o pravopise si nevšímam a je to nepríjemné ak pod takým pekným receptom, napísaným v podstate bez chyby okrem tejto jedinej sa objaví len takýto nepríjemný komentár. Prajem ti príjemné a pohodové sviatky! :)
evanaaa
Mala som na mysli aj múku Zlatý klas, len tú som ešte nepoužila.
3sandra3
mne sa tiež páčia tvoje srdiečka,,, tak som zase o niečo múdrejšia, teda čo sa týka toho Zlatého klasu, že cesto je z neho jemnejšie
myalab
@3sandra3 ved na to sme tu :)
@evanaaa ja som uz davno v nasej oblasti nevidela muku zlaty klas, Ale viem, ze kedysi tu byvala hruba muka zlaty klas :)
Ja som do receptu povodne napisala len kremovy prasok a redacia mi to doplnila, pre upresnenie. Inak ak si kliknes na ten odkaz, co som Ti hore uviedla tak tam uvidis presne tu skatulku ma hmotnost 200g a je uplne identicka obsahom vo vrecusku.
myalab
@janger pudingovy prasok je tiez kukuricny skrob takze podobne, len trosku iny pomer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia