Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou
Foto: kvakac
Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 g (čerstvá ružice) |
|
180 g |
|
150 g |
|
150 g (huby) |
|
4 strúčiky |
|
1 ks (čerstvá) |
|
|
|
1 PL |
|
medzi prsty |
|
|
|
|
|
1 plátok |
|
Postup
-
1
Pór očistíme a najemno nasekáme aj zo zelenej časti. Mäso krájame na väčšie kúsky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tofu nakrájame na kocky. Shimeji umyjeme a oddelíme od seba, necháme cele. Kapiu nakrájame na kúsky. Cesnak nasekáme na drobno.
- 2
Na oleji s maslom opražíme pór, kápiu s cesnakom, pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Ďalej pridáme huby, tofu, soľ a rascu. Chvíľu pražíme a podlejeme vývarom do dvoch tretín mäsa. Necháme rozvariť a varíme asi 5 minút. V troche studeného vývaru rozmiešame škrob a vlejeme k mäsu. Počkáme nech sa znovu rozvarí. Chvíľu povaríme, až nám to zhustne. Podávame s ryžou.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie je vidieť? Čo tak dať okuliare.
A co tak pozriet v atlase hub, ako vyzera hrib?
Čo tak pozrieť v tom atlase čo patrí medzi hríby?
Čo tak sa objednať u očného?
Máte pravdu, hríby sú jedlé huby s bielou dužinou a obyčajne s hnedastým klobúkom. Recept sme preto opravili a shimeji označili za huby.
Nemáš sa čo ospravedlňovať. Polovica slovenska používa názov hríby. Keď sa to steakovej madam nepáči nech recept nečíta.
varecha.pravda.sk/recepty/hribova-kremova-polievka-fotore...
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-polievka-so-susenymi-...
V receptoch, ktoré ste spomenuli, sú použité hríby, preto nie je nutné meniť ich názov. Vo Vašom recepte ste použili shimeji, ktoré nepatria do kategórie hríbov, sú to huby.
Ďakujem za pekný výklad o hríboch zapamätám si ho. No vidíš už si tu dva roky a ja som o tom nevedel. Nejako človek musí upútať v toľkej konkurencií. Dôkaz už si si ma aj ty všimla.
No vidíš, mudruješ mudruješ, a nakoniec sa z toho nevieš vysomáriť... :-D