Guláš z hovädziny fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
850 g (bez kosti) |
|
|
|
4 ks väčšia |
|
3 strúčiky |
|
1 malé bal. |
|
3 kopcovité PL (hustý) |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
1 hrsť |
|
1 malý pohár (sterilizované) |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájané na kocky a naložené v troche oleja, soli, rasci, mletom čiernom korení sme nechali celú noc v chladničke a guláš sme varili ďalší deň.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, potom postupne paradajkový pretlak, hustý slivkový lekvár, kremžskú horčicu, mletú červenú papriku a pridáme mäso za stáleho miešania. Podlejeme vodou, ochutíme soľou i korením a za občasného miešania zmes dusíme.
- 3
Zároveň na inej panvici udusíme lečo, ktoré podľa potreby podlejeme vodou a občas zamiešame. Vydusené odstavíme.
- 4
Ochutnáme mäso a keď je takmer udusené, vlejeme huby aj s vodou, v ktorej boli asi pol hodinu namočené a pridáme do gulášu aj udusené lečo. Varíme, miešame. Keď je mäso mäkké, zahustíme guláš podľa potreby zátrepkou vymiešanou z vody a hladkej múky. Miešame, necháme prevariť múku. Hotový guláš dochutíme soľou, korením, podľa vlastnej chuti.
- 5
Máme radi s knedľou alebo s varenými kolienkami.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jsem odpurce zatrepky pokud neni mouka oprazena. Bud udelam jisku, treba jen na minimu tuku, nebo nasucho opecu mouku do lehce nahnedle barvy. Pak i jidlo ziska lepsi chut.
Ano, i to je možné. Zátrepku používám, vyhovuje mému trávicímu traktu, pokud je provařená. Ostatní způsoby úpravy mouky v pokrmech znám. Můj zažívací trakt je svéhlavý, dovoluje mi toho méně než bych chtěla. Každý dělá jak mu vyhovuje. Hezký den!