
Džem zo žltých blum-sliviek
U nás džemy a marmelády jsou mnohem oblíbenější, než salámy a různé paštiky. Tak se...

Štrúdľa s čokoládovou plnkou
Tento recept je trochu upravený oproti originálu, ktorý bol uverejnený v časopise Varíme pečieme. Inak...

Bravčové plnené mletým mäsom
Po dlhej dobe som robila toto fajnové jedlo no plnila som ich mlatým mäsom tak ich pridávam...

Zákusok na nedeľu
tento zákusok som si skombinovala a pripravila len tak narýchlo, raz v nedeľu , keď sme...

Srdiečkové rizoto
Srdiečka očistime, zbavime toho, čo sa nam nepači a nakrajame . Cibulku si orestujeme na oleji,...

Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami

Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...

Kuracia netradičná roláda
Veľkonočný stôl opäť ozdobí aj táto netradičná kuracia roláda ... opäť v hlavnej úlohe...

Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...

Marinovaná slanina na čečejovský spôsob
Táto slanina sa pri domácich zabíjačkách nakladá do rôzne ochutenej marinády do chladu na viac dní a...

Kuracie prsia dusené na masle na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou /fotorecept/
Dnes zvíťazilo na obed jemné a chutné kura dusené na masle, ktoré som podávala na...

Zapekané cestoviny s klobásou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým si nakrájame cibuľku (alebo pór), cesnak, paradajky a...

Patizónový aromatický koláč
Tento koláč sa pripravuje podobne ako tekvicový koláč, len tekvica je nahradená patizónom odtrhnutým priamo ...

Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...

Pečená zelenina
Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha...

Medový biskupský chlebíček
Pôvodný recept na nedovú piškótu z veľmi starého časopisu som si upravila na biskupský chlebíček.

Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...

Sirup z drobného ovocia
Tento recept mám od priateľovej maminky... dobré sú jahody, či maliny .....

Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou .
Viackrát som robila rezy s gaštanovou plnkou, ale do cesta som nikdy gaštanové pyré nedala. Vyskúšala som...

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi
Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.

Celozrnné pečivo so slnečnicovými semienkami
V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650....

Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...

Bravčové na paradajkách
S priateľom Lacom Mäsiarom, alias @mesiar50 sme pred týždňom pocítili rovnaký pocit chuti po bravčovom na...

Proteínová tyčinka
Proteín je bielkovina a tá je základnou zložkou pre rast a udržanie svalovej bunky. Preto každý, ...