Foto: tetrisss
Tento recept je trochu upravený oproti originálu, ktorý bol uverejnený v časopise Varíme pečieme. Inak štrúdle veĺmi nerobím a ťahané už vôbec, ale ma Zobraziť celý popisTento recept je trochu upravený oproti originálu, ktorý bol uverejnený v časopise Varíme pečieme. Inak štrúdle veĺmi nerobím a ťahané už vôbec, ale ma zaujala nezvyčajná plnka a tak som to skúsila a musím recept chváliť v prvom rade za super chuť, ale aj za veľmi dobrú spracovateľnosť. Postup som nefotila, lebo spracovanie štrúdle je dobre známe . Akurát som dnes doplnila ako vyzeraju niektore dielčie výsledky.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
125 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
štipka |
|
|
|
70 g (posekaná) |
|
80 ml |
|
50 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín v robote vymiešame pružné, lesklé cesto, dáme ho do mikroténového sáčka a na hodinu do chladu.
-
2
Čokoládu dáme do misy, mlieko uvaríme a nalejeme na čokoládu, vidličkou šľaháme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť. Maslo a cukry vyšľaháme, pridáme žĺtky, prešľaháme, pridáme vlažnú čokoládu, orechy a strúhanku a nakoniec sneh z dvoch bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti, aby sa nám s ním lepšie pracovalo, vyvaľkáme, preložíme na utierku a vytiahneme na tenko. Dve tretiny cesta potrieme rozpusteným maslom.
-
3
Zvyšok cesta potrieme cestom, na stred cesta dáme podusené jablká, zrolujeme. Môžeme miesto jabĺk aj hrušky alebo iné ovocie.
-
4
Cesto dáme na plech na papier na pečenie, popicháme, potrieme maslom a pečieme na 200st 30 minút. Počas pečenia ešte tri krát potrieme maslom. Po vybratí pocukrujeme.
Diskusia k receptu