Trifle fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. januára 2018

Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.

10-12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

3 × 75 g
Vanilkový krém:
6 ks
6 PL
150 g
450 ml
600 ml
1 PL
Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
Ovocný sirup:
200 ml
podľa potreby
5 - 10 PL (alebo brandy)
Na ozdobu:
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila zelatinu. Pouzila som 3 vrecka po 75 g. Mala som zelatinu s ananasovou, pomarancovou a mangovou prichutou. Zelatinu som dala stuhnut do chladnicky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vanilkovy krem som si v miske najprv rozslahala zltky s cukrom a vanilkovou prichutou. Potom som pridala smotanu, mlieko a kukuricnu muku, ktoru som predtym rozmiesala v troche studeneho mieka.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu slahala nad parou do zhustnutia. Uvareny krem som prikryla potravinarskou foliou a krem som dala do studenej vody vychladit. Zo zvysnych 6 bielkov sa moze upiect tradicna Pavlova torta.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piskotove cesto som upiekla beznym sposobom. Bielky som mixerom vyslahala na tuhy sneh. Za staleho slahania som pridala po lyziciach cukor, potom zltky a na koniec som pomaly varechou primiesala preosiatu muku. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 10 minut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na sirup som rozriedila dzem z cervenych ribezli s vodou a ceresnovym likerom. Pomer vody a likeru, alebo brandy je uz na vas, zalezi, ake alkoholove to chcete mat.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladenu piskotu som pokrajala na kocky a rozmiesala som ju s ovocnym sirupom.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stuhnutu zelatinu som tiez pokrajala na male kocky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak a ked je uz vsetko pripravene, mozu sa plnit pohare. Na spodok pohara som dala piskotu, na to vanilkovy krem a na to zelatinu. Dala som z kazdej zelatiny za lyzicu. Vrstvy som opakovala este raz.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trifle sa podava v poharoch

    Trifle (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo sa pripravi vo vacsej miske a kazdy si zoberie na osobitny tanierik na kolko ma chut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridam este linku na jeden recept pre inspiraciu. Tu pouzivaju doma urobenu ovocnu zelatinu. Je to pracnejsie, ale si myslim ze ta zelatina je ovela chutnejsia ako kupovana. Potrebujeme:300g bobuloviteho ovocia (cucoriedky, maliny, jahody..) 160g cukru, 500ml jablkoveho dzusu, 2Pl jahodoveho dzemu a 9 platkov zelatiny. Neviem aky druh zelatiny je u vas dostat. Ked sa ovocie, cukor, dzus a dzem prevari, 4minuty a prepasiruje mali by sme z toho dostat 700ml stavy. Tak potom podla toho je treba pridat mnozstvo ziadanej zelatiny aby to stuhlo. https://www.bhg.com.au/strawberry-trifle

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dakujem vam vsetkym za mile komentare a pozdravy. Som velmi rada ze vas tento recept oslovil a inspiroval. Dufam ze budete s nim spokojni. @Cesminaz , to cerstve ovocie tam bude urcite velmi chutne. @Alex37 , tak vcera a dneska tu je 37-40C. Neni moc co zavidiet. No ale prave v tychto horucavach je prijemne si dat takyto schladeny dezert. @Tatranka , dakujem za pozdrav do Noveho Roku. Vzdy sa rada s vami podelim s niecim novym z opacneho kinda sveta. Trifle sa obycajne podava v specialnej sklenenej miske na stopke. Ja ju nemam, ta miska je dost mala pre nasu rodinu.
@palokuchki Danielka za chvíľu som u Teba, miesto zákuskov mám najradšej poháre na sladko :-) keď budem na PC , tento tvoj recept si vytlačim, u nás je január viac narodeninový a takýto fantastický pohár poteší :-) pozdravujem a ďakujem za skvelý recept ako všetky od teba :-))


Krásny,farebný a lákavý recept.Manžel aj syn majú veľmi radi sladkú želatinu.Pre nich by to bolo naozaj chutné a pekné prekvapenie.
Krásne spracovaný recept.Veľmi pekné foto.
Danka,neviem či som ti priala všetko dobré v Novom roku,ale ak nie,tak to teraz robím.
Som rada,že na Vareche uvádzaš kus zvykov a dobrôt z opačnej strany zemegule.
Je to pre nás obohacujúce.
1x bozulka