Trifle fotorecept

palokuchki - fotkaPalokuchki, 60 ročná žena, Tumbarumba Australia, 6. januára 2018 13:50
Ďalšie jej recepty »

Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.

10-12
porcií
40 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

3 × 75 g
Vanilkový krém:
6 ks
6 PL
150 g
450 ml
600 ml
1 PL
Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
Ovocný sirup:
200 ml
podľa potreby
5 - 10 PL (alebo brandy)
Na ozdobu:
200 ml
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv som si pripravila zelatinu. Pouzila som 3 vrecka po 75 g. Mala som zelatinu s ananasovou, pomarancovou a mangovou prichutou. Zelatinu som dala stuhnut do chladnicky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vanilkovy krem som si v miske najprv rozslahala zltky s cukrom a vanilkovou prichutou. Potom som pridala smotanu, mlieko a kukuricnu muku, ktoru som predtym rozmiesala v troche studeneho mieka.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu slahala nad parou do zhustnutia. Uvareny krem som prikryla potravinarskou foliou a krem som dala do studenej vody vychladit. Zo zvysnych 6 bielkov sa moze upiect tradicna Pavlova torta.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piskotove cesto som upiekla beznym sposobom. Bielky som mixerom vyslahala na tuhy sneh. Za staleho slahania som pridala po lyziciach cukor, potom zltky a na koniec som pomaly varechou primiesala preosiatu muku. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 10 minut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na sirup som rozriedila dzem z cervenych ribezli s vodou a ceresnovym likerom. Pomer vody a likeru, alebo brandy je uz na vas, zalezi, ake alkoholove to chcete mat.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladenu piskotu som pokrajala na kocky a rozmiesala som ju s ovocnym sirupom.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stuhnutu zelatinu som tiez pokrajala na male kocky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak a ked je uz vsetko pripravene, mozu sa plnit pohare. Na spodok pohara som dala piskotu, na to vanilkovy krem a na to zelatinu. Dala som z kazdej zelatiny za lyzicu. Vrstvy som opakovala este raz.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trifle sa podava v poharoch

    Trifle (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo sa pripravi vo vacsej miske a kazdy si zoberie na osobitny tanierik na kolko ma chut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridam este linku na jeden recept pre inspiraciu. Tu pouzivaju doma urobenu ovocnu zelatinu. Je to pracnejsie, ale si myslim ze ta zelatina je ovela chutnejsia ako kupovana. Potrebujeme:300g bobuloviteho ovocia (cucoriedky, maliny, jahody..) 160g cukru, 500ml jablkoveho dzusu, 2Pl jahodoveho dzemu a 9 platkov zelatiny. Neviem aky druh zelatiny je u vas dostat. Ked sa ovocie, cukor, dzus a dzem prevari, 4minuty a prepasiruje mali by sme z toho dostat 700ml stavy. Tak potom podla toho je treba pridat mnozstvo ziadanej zelatiny aby to stuhlo. https://www.bhg.com.au/strawberry-trifle

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist