Foto: palokuchki
Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 × 75 g |
|
Vanilkový krém: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
150 g |
|
450 ml |
|
600 ml |
|
1 PL |
|
Piškóta: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Ovocný sirup: | |
200 ml |
|
podľa potreby |
|
5 - 10 PL (alebo brandy) |
|
Na ozdobu: | |
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila zelatinu. Pouzila som 3 vrecka po 75 g. Mala som zelatinu s ananasovou, pomarancovou a mangovou prichutou. Zelatinu som dala stuhnut do chladnicky.
-
2
Na vanilkovy krem som si v miske najprv rozslahala zltky s cukrom a vanilkovou prichutou. Potom som pridala smotanu, mlieko a kukuricnu muku, ktoru som predtym rozmiesala v troche studeneho mieka.
-
3
Vsetko som spolu slahala nad parou do zhustnutia. Uvareny krem som prikryla potravinarskou foliou a krem som dala do studenej vody vychladit. Zo zvysnych 6 bielkov sa moze upiect tradicna Pavlova torta.
-
4
Piskotove cesto som upiekla beznym sposobom. Bielky som mixerom vyslahala na tuhy sneh. Za staleho slahania som pridala po lyziciach cukor, potom zltky a na koniec som pomaly varechou primiesala preosiatu muku. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 10 minut.
-
5
Na sirup som rozriedila dzem z cervenych ribezli s vodou a ceresnovym likerom. Pomer vody a likeru, alebo brandy je uz na vas, zalezi, ake alkoholove to chcete mat.
-
6
Vychladenu piskotu som pokrajala na kocky a rozmiesala som ju s ovocnym sirupom.
-
7
Stuhnutu zelatinu som tiez pokrajala na male kocky.
-
8
Tak a ked je uz vsetko pripravene, mozu sa plnit pohare. Na spodok pohara som dala piskotu, na to vanilkovy krem a na to zelatinu. Dala som z kazdej zelatiny za lyzicu. Vrstvy som opakovala este raz.
-
9
Trifle sa podava v poharoch
-
10
alebo sa pripravi vo vacsej miske a kazdy si zoberie na osobitny tanierik na kolko ma chut.
-
11
Pridam este linku na jeden recept pre inspiraciu. Tu pouzivaju doma urobenu ovocnu zelatinu. Je to pracnejsie, ale si myslim ze ta zelatina je ovela chutnejsia ako kupovana. Potrebujeme:300g bobuloviteho ovocia (cucoriedky, maliny, jahody..) 160g cukru, 500ml jablkoveho dzusu, 2Pl jahodoveho dzemu a 9 platkov zelatiny. Neviem aky druh zelatiny je u vas dostat. Ked sa ovocie, cukor, dzus a dzem prevari, 4minuty a prepasiruje mali by sme z toho dostat 700ml stavy. Tak potom podla toho je treba pridat mnozstvo ziadanej zelatiny aby to stuhlo. https://www.bhg.com.au/strawberry-trifle
Krásne spracovaný recept.Veľmi pekné foto.
Danka,neviem či som ti priala všetko dobré v Novom roku,ale ak nie,tak to teraz robím.
Som rada,že na Vareche uvádzaš kus zvykov a dobrôt z opačnej strany zemegule.
Je to pre nás obohacujúce.
Danielka, k tomuto receptu by som pridala k názvu, SEN NA JAZYKU !! budem musieť si to dať ešte do jednej kolonky, pripomenúť, hlavne keď bude u nás tak horúco ako u vás teraz , píše sa to v správach, že Austrálii sú veľmi vysoké teploty.