Trifle fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. januára 2018

Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.

10-12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

3 × 75 g
Vanilkový krém:
6 ks
6 PL
150 g
450 ml
600 ml
1 PL
Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
Ovocný sirup:
200 ml
podľa potreby
5 - 10 PL (alebo brandy)
Na ozdobu:
200 ml




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila zelatinu. Pouzila som 3 vrecka po 75 g. Mala som zelatinu s ananasovou, pomarancovou a mangovou prichutou. Zelatinu som dala stuhnut do chladnicky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vanilkovy krem som si v miske najprv rozslahala zltky s cukrom a vanilkovou prichutou. Potom som pridala smotanu, mlieko a kukuricnu muku, ktoru som predtym rozmiesala v troche studeneho mieka.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu slahala nad parou do zhustnutia. Uvareny krem som prikryla potravinarskou foliou a krem som dala do studenej vody vychladit. Zo zvysnych 6 bielkov sa moze upiect tradicna Pavlova torta.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piskotove cesto som upiekla beznym sposobom. Bielky som mixerom vyslahala na tuhy sneh. Za staleho slahania som pridala po lyziciach cukor, potom zltky a na koniec som pomaly varechou primiesala preosiatu muku. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 10 minut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na sirup som rozriedila dzem z cervenych ribezli s vodou a ceresnovym likerom. Pomer vody a likeru, alebo brandy je uz na vas, zalezi, ake alkoholove to chcete mat.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladenu piskotu som pokrajala na kocky a rozmiesala som ju s ovocnym sirupom.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stuhnutu zelatinu som tiez pokrajala na male kocky.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak a ked je uz vsetko pripravene, mozu sa plnit pohare. Na spodok pohara som dala piskotu, na to vanilkovy krem a na to zelatinu. Dala som z kazdej zelatiny za lyzicu. Vrstvy som opakovala este raz.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trifle sa podava v poharoch

    Trifle (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo sa pripravi vo vacsej miske a kazdy si zoberie na osobitny tanierik na kolko ma chut.

    Trifle (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridam este linku na jeden recept pre inspiraciu. Tu pouzivaju doma urobenu ovocnu zelatinu. Je to pracnejsie, ale si myslim ze ta zelatina je ovela chutnejsia ako kupovana. Potrebujeme:300g bobuloviteho ovocia (cucoriedky, maliny, jahody..) 160g cukru, 500ml jablkoveho dzusu, 2Pl jahodoveho dzemu a 9 platkov zelatiny. Neviem aky druh zelatiny je u vas dostat. Ked sa ovocie, cukor, dzus a dzem prevari, 4minuty a prepasiruje mali by sme z toho dostat 700ml stavy. Tak potom podla toho je treba pridat mnozstvo ziadanej zelatiny aby to stuhlo. https://www.bhg.com.au/strawberry-trifle

Diskusia k receptu

fialka49
Palokuchki, krásny recept, ktorý budeme vo veľkom využívať na Vianoce aj my, lebo naše vianočné počasie sa blíži podobnému u vás v Austrálii. Nebudem ale určite čakať na horúce dni a keď nám príde zas chuť na sladké, zavďačím sa mojej rodinke a dám vedieť ako im pochutilo (som presvedčená, že pochvalou nebudú šetriť). Všetko najlepšie do nového roku.
klukodvody
Tohle si nechám líbit. Krásné pro oči a o chuti vzhledem k surovinám ani nemluvím. Už se těším až to udělám a budu se vytahovat jak moc jsem kluk šikovný. Ae určitě nebudu tvrdit, že to je můj recept ale budu hlásit, že je to recept od protinožců. Moc zdravíme a přejeme krásné dny.
jerica
@palokuchki Danielka za chvíľu som u Teba, miesto zákuskov mám najradšej poháre na sladko :-) keď budem na PC , tento tvoj recept si vytlačim, u nás je január viac narodeninový a takýto fantastický pohár poteší :-) pozdravujem a ďakujem za skvelý recept ako všetky od teba :-))


haji
Krásný dezert, chutný, efektní fota! Jsi šikulka a díky za to, že ses s námi s tak výborným receptem podělila, milá @Palokuchki !
maxinka
V poslednom čase som zamilovaná do dezertov v pohároch. V skle všetky vrstvy krásne vyniknú. Je to tak krásne farebné a osviežujúce.
havino
Tak želatinu by ma ozaj medzi vrstvy nenapadlo dat, na vrch áno, poháre ma bavia v poslednej dobe viac ako pečenie, viem sa vyhrat s vrstvami a ochutenim, dozdobenim, @Danielka vdaka za recept aj inspiraciu, vyzerajú krasne a veľmi chutne.
luss44
perfektné, tá misa na záver je parádna, hneď by som si dala :) Do želatíny by možno bolo fajn dať aj drobné ovocie zatuhnúť.
tatranka
Krásny,farebný a lákavý recept.Manžel aj syn majú veľmi radi sladkú želatinu.Pre nich by to bolo naozaj chutné a pekné prekvapenie.
Krásne spracovaný recept.Veľmi pekné foto.
Danka,neviem či som ti priala všetko dobré v Novom roku,ale ak nie,tak to teraz robím.
Som rada,že na Vareche uvádzaš kus zvykov a dobrôt z opačnej strany zemegule.
Je to pre nás obohacujúce.
siisa
Krásny recept, páči sa mi to v tej miske :)
alex37
Tiež byť som si veru dalazvkeby mi ich niekto spravil. Krásne sú a počasie len ticho závidím.
cesminaz
Nádherná fotka,vyzerá to priam na luxusný desertík!!! Odkladam a určite vyskúšam.V lete,ked budeme mat vlastné bobulové ovocie urcite dám aj medzi vrstvy,bude to este chutnejšie ;-) Dakujem za receptík!
bozulka
Danka,krásny a určite výborný recept.Dezerty v pohároch mám rada,sú osviežujúce.Žiaľ pre mňa už trošku náročné.Želám Ti všetko dobré !!!
evusik
Pohárové dezerty sa aj u nás tešia veľkej obľube, keď sa pekne urobia je to pastva aj pre oči aj pre mlstný jazýček. Tvoj dezert je fakt krásny a určite výborný. Dala by som sa pozvať :)
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile komentare a pozdravy. Som velmi rada ze vas tento recept oslovil a inspiroval. Dufam ze budete s nim spokojni. @Cesminaz , to cerstve ovocie tam bude urcite velmi chutne. @Alex37 , tak vcera a dneska tu je 37-40C. Neni moc co zavidiet. No ale prave v tychto horucavach je prijemne si dat takyto schladeny dezert. @Tatranka , dakujem za pozdrav do Noveho Roku. Vzdy sa rada s vami podelim s niecim novym z opacneho kinda sveta. Trifle sa obycajne podava v specialnej sklenenej miske na stopke. Ja ju nemam, ta miska je dost mala pre nasu rodinu.
palokuchki
Jaj namiesto kinda sveta malo byt konca sveta. Tak to dopadne ked si vsetko poriadne neprecitame predtym ako to posleme.
jerica
@palokuchki .
Danielka, k tomuto receptu by som pridala k názvu, SEN NA JAZYKU !! budem musieť si to dať ešte do jednej kolonky, pripomenúť, hlavne keď bude u nás tak horúco ako u vás teraz , píše sa to v správach, že Austrálii sú veľmi vysoké teploty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia