Foto: renama
Tak takéto rýchle recepty mám najradšej, ale hlavná vec, že doma veeeeeeľmi chutia :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Polejeme olivovým olejom a okoreníme korením podľa chuti. Necháme nech korenie trošku vsiakne do mäska a pripravíme si ďalšie ingrediencie.
-
2
Pripravíme si patizón, očistíme a nakrájame ho na malé kocky. Ja som vyberala aj jadierka a krájala som na malé kocky preto, lebo si myslím, že malé deti skôr zjedia zeleninku keď je nadrobno nakrájaná :)
-
3
Očistíme si cibuľu, nakrájame na rezančeky a orestujeme na olivovom oleji.
-
4
Pridáme mäsko, ktoré tiež orestujeme.
-
5
Asi po 5 min. pridáme nakrájaný patizón, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Občas premiešame. Dusíme cca 25-30 min., kým mäsko nie je mäkké.
-
6
Patizón aj mäsko krásne pustia vlastnú šťavu, netreba zalievať vodou. Ak je potrebné, na záver ešte dochutíme. Podávame so zeleninovou oblohou, šalátom, či zemiakmi. My sme mali delenú stravu, takže len so zeleninkou :)
Diskusia k receptu