Kuracie mäsko s patizónom fotorecept

renama - fotkarenama, 3. augusta 2011
Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept)
Foto: renama

Tak takéto rýchle recepty mám najradšej, ale hlavná vec, že doma veeeeeeľmi chutia :)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Polejeme olivovým olejom a okoreníme korením podľa chuti. Necháme nech korenie trošku vsiakne do mäska a pripravíme si ďalšie ingrediencie.

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si patizón, očistíme a nakrájame ho na malé kocky. Ja som vyberala aj jadierka a krájala som na malé kocky preto, lebo si myslím, že malé deti skôr zjedia zeleninku keď je nadrobno nakrájaná :)

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si cibuľu, nakrájame na rezančeky a orestujeme na olivovom oleji.

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäsko, ktoré tiež orestujeme.

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi po 5 min. pridáme nakrájaný patizón, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Občas premiešame. Dusíme cca 25-30 min., kým mäsko nie je mäkké.

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Patizón aj mäsko krásne pustia vlastnú šťavu, netreba zalievať vodou. Ak je potrebné, na záver ešte dochutíme. Podávame so zeleninovou oblohou, šalátom, či zemiakmi. My sme mali delenú stravu, takže len so zeleninkou :)

    Kuracie mäsko s patizónom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: