Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci fotorecept
Foto: bibia1
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu.
-
2
Ryžu premyjeme, vložíme do nádoby na ryžu a zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, osolíme a premiešame. 10 minút pred dokončením celého jedla pridáme do parného hrnca hrášok, ktorý potom zmiešame do ryže. (Ryžu som teraz nerobila, tak nemám fotku)
- 3
Zapneme parný hrniec, na časovači zapneme 45 - 50 min. a začíname pariť.
- 4
Po dokončení parenia si šťavu, ktorá nám vznikla pri parení, prelejeme do nádoby a uvedieme na sporáku do varu. Štava je ochutená ako mäsko, takže je dosť slaná, treba určite ochutnať a podľa potreby dochutiť.
- 5
Vlejeme lečo a povaríme, len aby sa spojili chute.
- 6
Zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, prevaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.
- 3
@eunika verím, že ti synátor vysvetlí ako pridávať recepty, aby som rozšírila aj ja zbierku :)
Ivka, teším sa aj na tvoje kuchárske umenie