Roláda s kávovou plnkou fotorecept
Foto: eruska25
S cestom sa veľmi dobre pracuje, je ľahko tvarovateľné, kávová plnka dodáva celej roláde ten správny výzor a chuť.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Upečený plát cesta nechám vychladnúť na papieri, ale mimo horúceho plechu. Papier sťahujem zo studeného plátu.
-
2
Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Plnku rozotrieme na vychladnutý plát.
-
3
Zvinieme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
4
Polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť.
-
5
Krájame teplým nožom, rezy sú úhľadné.
Srdečne Ťa pozdravujem. Áno, cesto nezrolujem teplé, netreba. Je také ohybné, neláme sa.