Keftedes – grécke fašírky fotorecept

mojack - fotkamojack, 14. mája 2017
Keftedes – grécke fašírky (fotorecept)
Foto: mojack

Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Faširky:
500 g
2 ks
5 PL
1 ks
2 ČL
2 ks
1 ks
Omáčka:
2
2
1 ČL
1 PL
10 ks
2 veľký ks
2 - 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zmesi tvoríme fašírky.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka: Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fašírky rozložíme do pekáča.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme dôkladne omáčkou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Keftedes, (len taka poznamka ), sa tak isto ako talianske polpete najpv oprazia na oleji a potom sa vkladaju polohotove do omacky. No a s geckou cestovinovou ryzou, orzo su tiez super. Cheers




Pridaj komentár k receptu: