Keftedes – grécke fašírky fotorecept
Foto: mojack
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.
60 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Faširky: | |
500 g |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
2 |
|
2 |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
10 ks |
|
2 veľký ks |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.
-
2
Zo zmesi tvoríme fašírky.
-
3
Omáčka: Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.
-
4
Fašírky rozložíme do pekáča.
-
5
Zalejeme dôkladne omáčkou.
-
6
Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.
-
7
Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.
Ešte ostalo...
opakovanie je matka múdrosti..... dlho som tu nebola tak potom pre teba iba pripomenutie ako výborne chutí
:-))))
Som rada, za vyskúšanie tohoto receptu a ...... že chutilo.:-))