Keftedes – grécke fašírky fotorecept

mojackMojack, 51 ročná žena, Poprad, 14. mája 2017 14:01
Ďalšie jej recepty »

Keftedes – grécke fašírky (fotorecept)Foto: mojack

Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

60 min
príprava
30-40 min
na 180 °C

Suroviny

Faširky:
500 g
2 ks
5 PL
1 ks
2 ČL
2 ks
1 ks
Omáčka:
2
2
1 ČL
1 PL
10 ks
2 veľký ks
2 - 3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zmesi tvoríme fašírky.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka: Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fašírky rozložíme do pekáča.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme dôkladne omáčkou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist