Keftedes – grécke fašírky fotorecept

mojack - fotkamojack, 14. mája 2017
Keftedes – grécke fašírky (fotorecept)
Foto: mojack

Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Faširky:
500 g
2 ks
5 PL
1 ks
2 ČL
2 ks
1 ks
Omáčka:
2
2
1 ČL
1 PL
10 ks
2 veľký ks
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zmesi tvoríme fašírky.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka: Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fašírky rozložíme do pekáča.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme dôkladne omáčkou.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.

    Keftedes – grécke fašírky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mijaita
Jednoduché, klasické, masové kuličky ve skvěle ochucené rajské omáčcce, NESMAŽENÉ, to je bonus! Tvé foto je krásné jako samotný recept.
jerica
Paráda !!!, viem si predstaviť aj s kyslou kapustou , aj na sladko s kapustou, vynikajúce. inšpirujúce :-)
1x mojack
afataga
Super rcp. aj pekne foto, rychle, malo pracne a iste vyborne a navyse gulky aj omacka jednym vrzom
1x mojack
haji
Podobné dobroty mám moc ráda, bezva kombinace, hned bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka!
1x mojack
mojack
Dakujem za príspevky....som rada , že tento jednoduchý a rýchly recept vas zaujal.
mojack
@Izabella929 (15.5.2017 20:40)

opakovanie je matka múdrosti..... dlho som tu nebola tak potom pre teba iba pripomenutie ako výborne chutí
:-))))
staja
Včera som vyskúšala, veľmi chutilo, skvelé, vďaka za výborný recept.
1x mojack
mojack
@Staja (26.5.2017 09:03)

Som rada, za vyskúšanie tohoto receptu a ...... že chutilo.:-))
2010
Keftedes, (len taka poznamka ), sa tak isto ako talianske polpete najpv oprazia na oleji a potom sa vkladaju polohotove do omacky. No a s geckou cestovinovou ryzou, orzo su tiez super. Cheers







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia