Foto: matased
Tento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná Zobraziť celý popisTento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná a výsledný efekt poteší malých aj veľkých.
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA: | |
1 ks väčšia konzerva |
|
100 g |
|
|
|
2 ks |
|
TVAROHOVÝ KRÉM: | |
500 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- 2
Príprava želatíny: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vymiešame dva Zlaté klasy , osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
- 3
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame, alebo rozmixujeme. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 -10 minút. Vo vodnom kúpeli, max. 60 stupňov celzia ju zohrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu. Po stuhnutí zákusok krájame na úhľadné rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu