Ananásový osviežujúci zákusok

matased - fotkamatased, 28. septembra 2011
Ananásový osviežujúci zákusok
Foto: matased

Tento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná Zobraziť celý popisTento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná a výsledný efekt poteší malých aj veľkých.

60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
250 g
100 ml
100 ml
250 g
1 ks
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 ks väčšia konzerva
100 g
2 ks
TVAROHOVÝ KRÉM:
500 g
2 ks
100 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.

  2. 2

    Príprava želatíny: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vymiešame dva Zlaté klasy , osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame, alebo rozmixujeme. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 -10 minút. Vo vodnom kúpeli, max. 60 stupňov celzia ju zohrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu. Po stuhnutí zákusok krájame na úhľadné rezy.

Diskusia k receptu

akeber
krásne foto .....určite je aj chutný...už je v mkk
nikola166
wau, tak to musí byť fajn.. uložené : ) určite vyskúšam ...
myalab
A sorry, tak uz rozumiem :) Najskor som myslela, ze je to hotovy produkt, ale vidim, ze je to zelatina namocena v mlieku :)
matased
@myalab , viem, znie to čudne - mliečna želatína, ale tak to bolo v postupe uvedené, namiesto vody sa použije mlieko, ale vidím, že si sa vynašla. Ďakujem za komentáre, nech sa Vám zákusok podarí : ))
matased
@myalab , viem, znie to čudne - mliečna želatína, ale tak to bolo v postupe uvedené, namiesto vody sa použije mlieko, ale vidím, že si sa vynašla. Ďakujem za komentáre, nech sa Vám zákusok podarí : ))
matased
vidím, že odpovedám dvojmo...ospravedlňujem sa
jamarlen
naozaj úhľadne nakrájané, hotové umenie, foto krásne romantické....určite by sa páčil manželke k sviatku... čo to tam máš za kvietky?
matased
@jamarlen - ďakujem, od muža si pochvalu vážim dvojmo....a skús potešiť manželku! No a kvietky???? Ukrátila som sa o tri broskyne,ale nejaké dozreli aj tak.
cica2
úvodné foto je nádherné a aj receptík sa mi velmi páči:)
janger
Krasna fotka a osviezujuci zakusok! Ten tvarohovy krem je ako taka pekna biela poleva.
dorisa
úžasný koláčik, ukladám si ho, ďakujem
matased
@dorisa ďakujem, som rada, že Ťa koláčik zaujal, tak nech sa v budúcnosti podarí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia