Foto: alex100
Tak robil som ho prvý krát, ale už je obľúbený. Len sa tak po ňom zaprášilo.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
5 ks |
|
120 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
5 PL vlažná |
|
3 PL |
|
250 g alebo Hera |
|
120 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
50 g alebo Hera |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2,5 dl |
|
100 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Z vyššie uvedených surovín spravím piškótové cesto. Ja robím tak, že osobitne vyšľahám bielka. Osobitne žltka s cukrom. Do vymiešaných žľtkov pridám vyšľahané bielka, múku, prášok do pečiva, vodu a olej. vylejem na pekáč v ktorom je papier na pečenie. Pečiem asi 10 minút v trúbe na 170 stupňov.
-
2
Plnka - Mlieko dám do hrnca , pridám vanilkový cukor a nechám zovrieť. Do vriaceho vlejem v troche mlieka a rumu rozpustené zlaté klasy. Uvarím hustý puding. Do ešte horúceho zamiešam palmarín a nechám vyhladnúť na tanieri. Z vychladnutého pudingu stiahnem šupku. Niekedy ide ľahšie niekedy ťažšie ale oplatí sa to urobiť nie sú potom také hrudky v plnke.
-
3
V miske vymiešam palmarín s cukrom do ktorého postupne pridám vychladnutý puding. Nakoniec pridám kakaový prášok a ešte premiešam.
- 4
Na vychladnuté piškótové cesto natriem džem. Ja som dal z čiernych ríbezlí, pretože je výrazný. Asi dve tretiny plnky natriem na džemom potreté cesto.
- 5
Okrúhle piškóty namáčam v rume a potom ich naukladám na plnku.
- 6
Zvyšok plnky natriem na piškóty.
- 7
Nakoniec celý výtvor posypem strúhanou čokoládou. No nabudúce budú posýpkou strúhané mandle.
- 4
už je v KK
Ja zvyknem puding hneď po uvarení ešte v hrnci prikryť kolieskom z papiera na pečenie - tiež sa nevytvorí "šupka".
si dovolím podotknúť aj ... Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec ( zejména dno ) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější. varecha.pravda.sk/diskusie/113-rad-do-kuchyne-a-domacnost...
Nech sa darí :).