Kakaové rezy na mol fotorecept

alex100 - fotkaalex100, 20. septembra 2013
Kakaové rezy na mol (fotorecept)
Foto: alex100

Tak robil som ho prvý krát, ale už je obľúbený. Len sa tak po ňom zaprášilo.

20
porcií
70 minút
príprava
8/10 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
120 g
140 g
1 ks
5 PL vlažná
3 PL
250 g alebo Hera
120 g
2 ks
2 ks
500 ml
50 g alebo Hera
3 PL
1 bal.
2,5 dl
100 g
200 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Z vyššie uvedených surovín spravím piškótové cesto. Ja robím tak, že osobitne vyšľahám bielka. Osobitne žltka s cukrom. Do vymiešaných žľtkov pridám vyšľahané bielka, múku, prášok do pečiva, vodu a olej. vylejem na pekáč v ktorom je papier na pečenie. Pečiem asi 10 minút v trúbe na 170 stupňov.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka - Mlieko dám do hrnca , pridám vanilkový cukor a nechám zovrieť. Do vriaceho vlejem v troche mlieka a rumu rozpustené zlaté klasy. Uvarím hustý puding. Do ešte horúceho zamiešam palmarín a nechám vyhladnúť na tanieri. Z vychladnutého pudingu stiahnem šupku. Niekedy ide ľahšie niekedy ťažšie ale oplatí sa to urobiť nie sú potom také hrudky v plnke.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske vymiešam palmarín s cukrom do ktorého postupne pridám vychladnutý puding. Nakoniec pridám kakaový prášok a ešte premiešam.

  4. 4

    Na vychladnuté piškótové cesto natriem džem. Ja som dal z čiernych ríbezlí, pretože je výrazný. Asi dve tretiny plnky natriem na džemom potreté cesto.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Okrúhle piškóty namáčam v rume a potom ich naukladám na plnku.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšok plnky natriem na piškóty.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec celý výtvor posypem strúhanou čokoládou. No nabudúce budú posýpkou strúhané mandle.

    Kakaové rezy na mol (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monda
Krásne rezy, vydarené, i ked si ich piekol poprvýkrát , ako uvádzaš - ja si uložím tvoj recept -dakujéém,, :-)
izabella929
super vydarené rezy a ten džem z čiernych ríbezlí to istí, že ide aj o chutné rezy...)
alex37
skvelý receptík :-), na ten puding mám vychytávku, po uvarení zakryť potravinárskou fóiou a šupku nemusíš sťahovať lebo sa žiadna nespraví.
už je v KK
stanci11
to keď zjem pol plechu ako obvykle tak budem mať asi riadnu náladičku :D mňam vyskúšam čo najskôr túto maškrtu!
eviana
Krásny zákusok... a skvelý názov :)
Ja zvyknem puding hneď po uvarení ešte v hrnci prikryť kolieskom z papiera na pečenie - tiež sa nevytvorí "šupka".
eviana
ešte poznámka - ak použiješ namiesto palmarínu maslo, chuť bude ešte fajnovejšia :)
douglas
Koláčik veľmi-veľmi pekný. Si šikovný. Páči sa mi, že už vieš, že ďalší bude s mandľovým topom. Milé :). A k tej pudingovej šupke
si dovolím podotknúť aj ... Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec ( zejména dno ) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější.  varecha.pravda.sk/diskusie/113-rad-do-kuchyne-a-domacnost...

Nech sa darí :).
kimlo
To vyzerá dobre... ja vmiešam v bode 1 do toho cesta ešte aj tie vyšľahané bielka a až potom dám na plech...
orchidea
Jediné čo zmením keď budem piecť podľa tvojho receptu je to, že pridám namiesto Palmarínu maslo, ináč žiadne iné výhrady, perfektný koláčik...@kimlo - veď pridal do cesta vyšľahané bielky...:)
alex100
"orchidea" - @kimlo ma upozornil, že tie bielka som tam nedal takže som to opravil.
zitar
Už tri dni premýšľam, aký zákusok upečiem na víkendovú oslavu. Už je rozhodnuté, tento!
medovnicek
chutný koláčik si veru upiekol, obdivujem každého chlapa, ktorý sa vie zvŕtať pri sporáku:)
smorko
Zákusok je vynikajúci, ja som pridala aj maličké kúsky banánu medzi tie piškóty.Ďakujem za recept...
tatranka
Dnes som nakukla na tvoje recepty.Celkom sa mi páči tento tvoj zákusok.No a môžem ti poradiť.V bode 2. do pudingovej masy zamiešaš nejaký tuk v tvojom prípade je to 250 g Palmarínu,alebo Hery,tento základ treba nechať v hrnci a sem tam premiešať kým sa puding aj tuk nespojí.Potom stačí prikryť potravinárskou fóliou vrch plnky.Vrchná hrubá koža na pudingu sa ti nevytvorí.Tak sa vyvaruješ hrúdkam v plnke,o ktorých píšeš.