Šľahačkový zákusok
Šľahačkový zákusok

Stracciatella zákusok fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. apríla 2019
Stracciatella zákusok (fotorecept)
Foto: olinecka

Nenáročný recept, dobrota pre rodinu aj na blížiace sa sviatky.

35 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
8 PL
8 PL
1/2 bal.
8-9 PL (na pokvapkanie korpusu)
Krém:
400 ml
250 g
1 bal.
50-60 g (nastrúhaná alebo nasekaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky a cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Menší plech 37x27 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30 minút.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme stracciatella krém. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha. Pridáme tvaroh, nastrúhanu čokoládu, alebo hotovú čokoládovú posýpku. Premiešame.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Vrch korpusu trocha nožom ponakrajujeme a pofŕkame mliekom.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém nanesieme a rovnomerne rozotrieme. Zákusok dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť.

    Stracciatella zákusok (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Jack (7.4.2019 12:57)
No vajec, bílků. Někdy zůstanou bílky samovolně, pěkné využití. @Olinecka krém vypadá a určitě i chutí famózně - krásná práce! Děkuji za inspiraci, jsi šikulka!
Paráda.Ale dosť vajec tam ide.To budem robiť len na nejaké sviatky;-) Blíži sa Veľká noc.Tak možno...aj upečiem.