Zapekané rizoto s párkom a lečom

diabambulka - fotkadiabambulka, 19. júna 2011
4
porcie

Suroviny

300 g
2 ks Obyčajné
1 ks
300 g
70 g
4 PL
2  - strúčiky
1 ks
120 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody osolíme a pridáme mrazený hrášok. Varíme 20 minút. Medzitým cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na rozohriatom oleji, pridáme nakrájané párky, opečieme, pridáme pretlak, lečo, prelisovaný cesnak, nakrájanú feferónku ( kto nemá rád pikantné, alebo to pripravuje pre deti feferónku vynechá :-) osolíme a niekoľko minút dusíme. Do uvarenej a vychladnutej ryže vmiešame lečo a polovicu nastrúhaného syra. Rizoto vložíme do vymasteného pekáča, posypeme zvyšným syrom a zapečieme v rúre. Vhodná príloha je miešaný šalát :-)))

Diskusia k receptu

ancicka
Ryžu ja mám veľmi rada,tak si jú aj cez týždeň urobím.kk
sylvinka
Jednoduché,rýchle a pritom zaujímavé. Určite vyskúšam. kk
sylvinka
@diabambulka ,odskúšané,a hádaj ako som dopadla? Môj skoropubertiak mi polovicu vy...papal priamo z hrnca,takže som to (tak ako pri tvojom karfilole)robila na 2x. Pri otázke,či sa toho nedalo urobiť trochu viac,som kolabovala.A to mám prosím normálne hrnce,nie pre trpaslíkov.Ale na druhej strane takéto skvelé recepty sa robia s radosťou! Takže ďakujem a na budúce varím asi v koryte :-))))
pacik
Takéto rýchle recepty mám veľmi rada, ide sa skúšať :-)
diabambulka
ahoj sylvinka, veľmi si ma potešila a pobavila s tým tvojim pubertiakom a som rada, že mu chutia také jednoduché jedlá :-)))veď pubertiaci sú aj veľký kritici, či nie ??? môj špunt v tom má jasno buď mu to chutí alebo nechutí...a keď si pýta dupľu viem ktorá bije a to je väčšinou pri paradajkovej polievke a omáčke to je jeho top najnajnaj :-))) pozdravujem syna, som rada, že si sa s nami podelila o svoj skelý zážitok k tomuto receptu :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia