Gaštanové srdiečka

danda3 - fotkadanda3, 8. decembra 2012
Gaštanové srdiečka
Foto: danda3

Tenro recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a prvýkrát som ho vyskúšala minulý rok, keďže som fotopostup z PC Zobraziť celý popisTenro recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a prvýkrát som ho vyskúšala minulý rok, keďže som fotopostup z PC vymazala, dnes som nafotila a vkladám pre vianočnú inšpiráciu, sú veľmi jednoduché na prípravu a chuťovo nemajú chybu.

15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
140 g preosiaty
 štipka
2 ks
200 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky (minulý rok som dala pšeničnú celozrnnú, ale kľudne môže byť aj hladká klasická), cukru, pudingového prášku, soli, vajec, masla a gaštanového pyré vypracujeme cesto.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 1
  2. 2

    Dáme ho aspoň na hodinku odležať, ja som ho nechala celú noc, pretože som si zarábala aj iné cestá a nedávam ho do chladničky, nechávam ho v kuchyni.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 3
  4. 4

    Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé. Dáme na papier na pečenie a

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 4
  5. 5

    pri 180°Celzia pečieme cca 10 minút, nesmú byť veľmi zhednuté. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 5
  6. 6

    Horúce ich buď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým alebo natrieme čokoládovou polevou a ozdobíme. Ale priznám sa, že tie ozdoby trošku škrípali pod zubami, s tým cukrom to úplne stačí.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 7
  8. 8

    Ak ich vyvaľkáte na tenšie, môžu sa pospájať nutelou a vrch pofŕkať čokoládou.

    Gaštanové srdiečka  - obrázok 8

Diskusia k receptu

ywett
Darinka, nádherné fotky a aj srdiečka :-)
tiginko
výborné ingrediencie a fotky... priznám sa, tiež po rokoch nadšeného zdobenia síce oku lahodiacimi, ale nejedlými ozdôbkami, som sa uchýlila k jedlej klasike: cukor, čokoláda, orechy, maximálne nejaká bielková poleva. Zuby máme len jedny, ak nepočítam mliečne a tie za drahé prachy :-)
vavan
ďalší skvelý gaštanko recept,super
iva63
Darinka, nádherné srdiečka... určite chutia výborne-:) ďakujem za rcp, budú u nás na vianoce v ponuke-:)
danda3
♥Ďakujem vám veľmi pekne za krásne komentáre, veľmi si to vážim. Pomaly z nich ujedáme, neviem, či vydržia do Vianoc, ale nevadí, urobím ďalšie.♥
@tiginko Veru máš pravdu, na vzhľad sú krásne (hlavná fotka je z minulého roka), ale tie v cukre sú oveľa chutnejšie. ♥
marijanka712
krásne srdiečka aj na pohľan na zloženie fantastické a chuť si len predstavujem , ale idem na ne , aby som ich aj skutočne ochutnalal už sú vo vianočnej kuchárke
danda3
Majka ďakujem, dúfam, že budú chutiť, sú veľmi jednoduché a veľmi dobre sa s cestom pracuje. A ja len ochutnávam a ochutnávam...:D:D:D
marienka44
@Danda3 , neviem si oci vynadivat, tolko peknych kolacikov a iste aj chutnych!
Ja by som chcela vediet, ci gast. pyre je ochutene, napr. ako predavaju v Kauflande. Obycajne uz obsahuje cukor, rum. aromu, dovoz z Madarska. Potom je aj mnozstvo pridaneho cukru primerane k mnozstvu cukru v ochutenom pyre? Netreba redukovat pridany cukor? Ukladam do KK.
danda3
@marienka44 Áno, používam to ochutené pyré z Kauflandu, ale nie sú presladené, ale ak chceš, môžeš si znížiť dávku cukru, ďakujem veľmi pekne za pochvalu.♥
@tatranka Ďakujem Ti veľmi pekne, budem rada, ak niečo vyskúšaš.♥ Ďakujem za krásny obrázok!♥
orchidea
Darinka, veľmi pekné srdiečka...gaštanové určite vyskúšam...
playboy217
chcem sa ta opytat ako dlho vydrzia tieto srdiecka? ako klasicke vianocne pecivko? su uchvatne , vydarili sa ti..
marianne
ja neodolam tomuto pecivku,zajtra sa don pustim:-)dakujem
mama3chlapov
úžasné, musím urobiť, sú nádherné, pyré mám v chladničke, tak sa do nich pustím. Ďakujem
anyx
pridávam k mojim obľúbeným
danda3
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za milé komentáre!♥
@playboy217 Áno, vydržia ako klasické trvanlivé pečivo, teda pokiaľ sa nezjedia.☺
krajcirecka
Presne takýto recept som hľadala, aby sa do cesta pridalo gaštanové pyré.Určite sú fajnovej chuti. Podobný som robila, ale s marcipánom a bol voňavý a krehučký. Ďakujem pekne, o chvíľu začínam s pečením.
coldbery
tie srdiečka sú nádherne...tiež si ukladám ,lebo gaštanové ešte som nerobila a máme to radi...super ♥
danda3
Ďakujem @coldbery , s cestom sa veľmi dobre pracuje a sú veľmi chutné a vydržia, kým sa nezjedia. Budem rada, ak vyskúšaš.♥
evkaszabova
@danda3 Tvoj recept zvíťazil :-)
Vždy na vianoce pečiem plus mínus to isté. Teraz som sa rozhodla vyskúšať aj nejaký nový recept. Vybrala som si tvoje gaštanové srdiečka.
danda3
Teším sa, @evkaszabova , že si si vybrala práve môj recept, dúfam, že s ním budeš spokojná.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia