Foto: danda3
Tenro recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a prvýkrát som ho vyskúšala minulý rok, keďže som fotopostup z PC Zobraziť celý popisTenro recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a prvýkrát som ho vyskúšala minulý rok, keďže som fotopostup z PC vymazala, dnes som nafotila a vkladám pre vianočnú inšpiráciu, sú veľmi jednoduché na prípravu a chuťovo nemajú chybu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky (minulý rok som dala pšeničnú celozrnnú, ale kľudne môže byť aj hladká klasická), cukru, pudingového prášku, soli, vajec, masla a gaštanového pyré vypracujeme cesto.
-
2
Dáme ho aspoň na hodinku odležať, ja som ho nechala celú noc, pretože som si zarábala aj iné cestá a nedávam ho do chladničky, nechávam ho v kuchyni.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary.
-
4
Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé. Dáme na papier na pečenie a
-
5
pri 180°Celzia pečieme cca 10 minút, nesmú byť veľmi zhednuté. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy.
-
6
Horúce ich buď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým alebo natrieme čokoládovou polevou a ozdobíme. Ale priznám sa, že tie ozdoby trošku škrípali pod zubami, s tým cukrom to úplne stačí.
-
7
Hotovo.
-
8
Ak ich vyvaľkáte na tenšie, môžu sa pospájať nutelou a vrch pofŕkať čokoládou.
@tiginko Veru máš pravdu, na vzhľad sú krásne (hlavná fotka je z minulého roka), ale tie v cukre sú oveľa chutnejšie. ♥
Ja by som chcela vediet, ci gast. pyre je ochutene, napr. ako predavaju v Kauflande. Obycajne uz obsahuje cukor, rum. aromu, dovoz z Madarska. Potom je aj mnozstvo pridaneho cukru primerane k mnozstvu cukru v ochutenom pyre? Netreba redukovat pridany cukor? Ukladam do KK.
@tatranka Ďakujem Ti veľmi pekne, budem rada, ak niečo vyskúšaš.♥ Ďakujem za krásny obrázok!♥
@playboy217 Áno, vydržia ako klasické trvanlivé pečivo, teda pokiaľ sa nezjedia.☺
Vždy na vianoce pečiem plus mínus to isté. Teraz som sa rozhodla vyskúšať aj nejaký nový recept. Vybrala som si tvoje gaštanové srdiečka.