
Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )
Keď už máme doma pekárničku, tak sme vyskúšali vyrobiť v nej aj džem. Je to...

Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli...

Koložvárska kapusta
V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej...

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.

Makovo-tvarohový koláč so slivkami
Táto trojkombinácia chutí vás nesklame. Je to koláčik výbornej chuti.

Kuracie prsia dusené na masle na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou /fotorecept/
Dnes zvíťazilo na obed jemné a chutné kura dusené na masle, ktoré som podávala na...

Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami

Kuracie prsia so zemiakmi - obed z jedného pekáča
Zemiaky ošúpeme, nakrájame kolieska a osolíme. Rovnomerne ich poukladáme na dno sklenenej nádoby na...

Keftedes – grécke fašírky
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

Kakaový zákusok - fajný
Tento zákusok máme veľmi radi. Recept mi dala moja neb. krstná mama. Ja som...

Pavlova so šľahačkou a s jahodami
Austrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej)...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...

Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...

Hliva ustricová s kokosovým mliekom
Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.

Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Cepelinai
Tradičné litovské jedlo. Je veľmi sýte a aj nezdravé, ale skvelá chuť to preváži:)

Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...