Foto: luprox
Rýchla a chuťovo vynikajúca bábovka ku kávičke.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Ingrediencie na bábovku: | |
90 ml |
|
1 bal |
|
200 g |
|
120 g |
|
1 ks (bio) |
|
150 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Ingrediencie na citrónové coulis: | |
1 ks |
|
20 g |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na bábovku musia mať izbovú teplotu. Z bio citrónu nastrúhame citrónovú kôru a následne z neho vyšťavíme šťavu.
- 2
Vajíčko vyšľaháme do peny s cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou. Pridáme olej, jogurt, polovicu citrónovej šťavy a premiešame. Pridáme mak, polohrubú múku s práškom do pečiva a všetko spolu dobre premiešame.
- 3
Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy a pečieme v rúre na 160 °C, dokým nebude bábovka zlatistá. Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.
- 4
Pripravíme si citrónové coulis. Nad parou šľaháme žĺtok s medom, vodou a s druhou polkou citrónovej šťavy, ktorá nám zostala. Neustále miešame nad parou, dokým zmes nezhustne. Ak by bola zmes veľmi hustá pridáme vodu, ak by bola riedka, pridáme med. Vychladnutú bábovku polejeme citrónovým coulis a podávame.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Autorka doplnila informáciu ohľadne maku - do receptu použila mak nemletý.