Citrónová bábovka s makom

luprox - fotkaluprox, 4. novembra 2017
Citrónová bábovka s makom
Foto: luprox

Rýchla a chuťovo vynikajúca bábovka ku kávičke.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Ingrediencie na bábovku:
90 ml
1 bal
200 g
120 g
1 ks (bio)
150 g
50 g
2 ks
1 ks
Ingrediencie na citrónové coulis:
1 ks
20 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na bábovku musia mať izbovú teplotu. Z bio citrónu nastrúhame citrónovú kôru a následne z neho vyšťavíme šťavu.

  2. 2

    Vajíčko vyšľaháme do peny s cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou. Pridáme olej, jogurt, polovicu citrónovej šťavy a premiešame. Pridáme mak, polohrubú múku s práškom do pečiva a všetko spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy a pečieme v rúre na 160 °C, dokým nebude bábovka zlatistá. Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.

  4. 4

    Pripravíme si citrónové coulis. Nad parou šľaháme žĺtok s medom, vodou a s druhou polkou citrónovej šťavy, ktorá nám zostala. Neustále miešame nad parou, dokým zmes nezhustne. Ak by bola zmes veľmi hustá pridáme vodu, ak by bola riedka, pridáme med. Vychladnutú bábovku polejeme citrónovým coulis a podávame.

Diskusia k receptu

haji
Oh, jaká krásná a určo výborná bábovka. Bezva suroviny. Úžasná poleva, takovou jsem ještě neviděla. Jsi šikulka! Díky za receptík a nádherné foto!
izabella929
Tvoja bábovka vyzerá pekne a iste je chutná..nepatrí medzi moje obľúbené dezerty, ale za vyskúšanie iste stojí..
1x luprox
danila
pekná bábovka, určite ju vyskúšam...mak ide pomletý alebo celý?
1x luprox




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia