Nepečené úliky
Nepečené úliky

Vianočné pečivo - včelie úliky fotorecept

margitka100 - bez fotkymargitka100, dnes 12:31

Úliky sú hotové do hodinky aj s krémom a sú veľmi chutné.

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
100 g mleté
100 g mleté
200 g
1 ks
1/2 bal.
3 PL
2 ČL
Na spodok úlikov:
Krém:
175 g
3 PL
3 PL (Salko)



Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujem. Musí byť mierne lepkavé, no nie veľmi. Ak chcete aj kakaové úliky, rozdeľte cesto na polovicu a pridajte dve malé lyžičky kakaa do jednej polky a spracujte. Z cesta si urobím malú guličku a natlačím do formičky na úliky. Druhou časťou formičky urobím zospodu dierku. Formičku mám z Tescoma, obsahuje aj časť, s ktorou urobím dierku. Formičku nevysýpam práškovým cukrom, ani nedávam mikrotén, ide to veľmi dobre aj bez tohto.

  2. 2

    Úliky nechám stuhnúť, no to netrvá dlho.

    Vianočné pečivo - včelie úliky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si krém. Maslo s cukrom vymiešam do peny, pridám karamelové Salko a premiešam. Krém musí byť tuhý. Ak nie je, pridajte ešte maslo. No ja ho mám vždy dobrý.

    Vianočné pečivo - včelie úliky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Za pomoci cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou naplníme úliky a koniec zavriem piškótou. Z jednej dávky vyjde cca 30 úlikov.

    Vianočné pečivo - včelie úliky (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

margitka100
@theflyingbaker (20.11.2025 14:35)

Táto je naj🙂. Dúfam, že maminka bude aj s receptom spokojná, ja som už pár rokov. A ten stojancek k tomu je vynikajúci, používam ho aj na kornútky.