Vianočné pečivo - včelie úliky fotorecept
Úliky sú hotové do hodinky aj s krémom a sú veľmi chutné.
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g mleté |
|
| 100 g mleté |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 2 ČL |
|
| Na spodok úlikov: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 175 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL (Salko) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracujem. Musí byť mierne lepkavé, no nie veľmi. Ak chcete aj kakaové úliky, rozdeľte cesto na polovicu a pridajte dve malé lyžičky kakaa do jednej polky a spracujte. Z cesta si urobím malú guličku a natlačím do formičky na úliky. Druhou časťou formičky urobím zospodu dierku. Formičku mám z Tescoma, obsahuje aj časť, s ktorou urobím dierku. Formičku nevysýpam práškovým cukrom, ani nedávam mikrotén, ide to veľmi dobre aj bez tohto.
- 2
Úliky nechám stuhnúť, no to netrvá dlho.
- 3
Pripravíme si krém. Maslo s cukrom vymiešam do peny, pridám karamelové Salko a premiešam. Krém musí byť tuhý. Ak nie je, pridajte ešte maslo. No ja ho mám vždy dobrý.
- 4
Za pomoci cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou naplníme úliky a koniec zavriem piškótou. Z jednej dávky vyjde cca 30 úlikov.
- 2









Táto je naj🙂. Dúfam, že maminka bude aj s receptom spokojná, ja som už pár rokov. A ten stojancek k tomu je vynikajúci, používam ho aj na kornútky.