Dusené kuracie stehná
Dusené kuracie stehná

Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke

ludo123 - fotkaludo123, 8. apríla 2022
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Foto: ludo123
4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu dáme olivový olej, keď je rozpálený, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista. Potom pridáme červenú mletú papriku, krátko opražíme, aby nezhorkla a na to poukladáme stehná a rozmarín. Prudko opražíme až majú zlatistú farbu, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a dusíme mäso do zmäknutia.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier a prikryjeme, aby sme udržali jeho teplotu. Do omáčky pridáme 4 prelisované strúčiky cesnaku a lyžicu medu. Dochutíme ešte soľou, korením a rascou. Všetko necháme prejsť varom, na konci hodíme kúsok masla na zahustenie a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty. Omáčku môžete aj prepasírovať, každý podľa seba. Do hotovej omáčky dáme mäso a ešte chvíľu podusíme. A jedlo je hotové.

  3. 3

    Podávame s ryžou, zemiakmi alebo aj s domácou knedľou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

chemik
Já si to vylepším po pánsku i trochou štiplavé papriky nebo chilli, což je ke kombinaci masa a medu vhodné.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha