Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Foto: ludo123
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu dáme olivový olej, keď je rozpálený, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista. Potom pridáme červenú mletú papriku, krátko opražíme, aby nezhorkla a na to poukladáme stehná a rozmarín. Prudko opražíme až majú zlatistú farbu, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a dusíme mäso do zmäknutia.
- 2
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier a prikryjeme, aby sme udržali jeho teplotu. Do omáčky pridáme 4 prelisované strúčiky cesnaku a lyžicu medu. Dochutíme ešte soľou, korením a rascou. Všetko necháme prejsť varom, na konci hodíme kúsok masla na zahustenie a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty. Omáčku môžete aj prepasírovať, každý podľa seba. Do hotovej omáčky dáme mäso a ešte chvíľu podusíme. A jedlo je hotové.
- 3
Podávame s ryžou, zemiakmi alebo aj s domácou knedľou. Dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je super nápad,ale ja kôli deťom nedavam